Ζωγραφίστε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και κερδίστε

Παιδιά 6-12 ετών θα επιστρατεύσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ζωγραφίστε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και κερδίστε

Είναι τα παιδιά σας 6-12 ετών και τους αρέσει να ζωγραφίζουν; Αν ναι τότε μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που γίνεται για τρίτη χρονιά φέτος και δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016. Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος θα είναι το κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου(2800-2300π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, όμως θα μπορούσαμε να το φανταστούμε με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες όπως μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά. Γι’ αυτό τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν και να το ζωγραφίσουν, χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορούν να του φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν στον αγαπημένο τους ήρωα και να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα. Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια που κλείνει το 2016 το Μουσείο. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστήσουν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά στα οποία ανήκουν αυτά τα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, μπείτε στο cycladic.gr ΝΕΑ, εκτυπώστε το σχέδιο σε χαρτί Α4 και αφού χρωματίσετε το κεφάλι στείλτε το μαζί με τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά. Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τις 30/6 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, τ.κ. 10674 Αθήνα, Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας και Ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις 15/7 στο site του Μουσείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.