Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά

Με την υπογραφή-εγγύηση της Disney, ο διαχρονικός μύθος της φτωχής παραδουλεύτρας και του όμορφου πρίγκιπα ζωντανεύει για άλλη μία φορά στη μεγάλη οθόνη.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά

Με την υπογραφή-εγγύηση της Disney, ο διαχρονικός μύθος της φτωχής παραδουλεύτρας και του όμορφου πρίγκιπα ζωντανεύει για άλλη μία φορά στη μεγάλη οθόνη.

Οι κλασικές

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 1

«Σταχτοπούτα» (1914)
Η πρώτη χολιγουντιανή, διάρκειας 52 λεπτών και ασπρόμαυρη φυσικά διασκευή του παραμυθιού του Σαρλ Περό, με την 22χρονη βασίλισσα του βωβού αμερικανικού σινεμά Μαίρη Πίκφορντ.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 2

«Σταχτοπούτα» (1950), με τη φωνή της Άιλιν Γουντς
Μετά την «Χιονάτη» και τον «Πινόκιο», ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γνωρίζει επιτυχία με ένα ακόμα παραμυθένιο κινούμενο σχέδιο. Η Άιλιν Γουντς δανείζει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια και η Έλενορ Όντλι στην κακή μητριά της.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 3

«Σταχτοπούτα» (2015), με τη Λίλι Τζέιμς
Σε σενάριο Κρις Γουέιτζ («Για Ένα Αγόρι», «Το Αστέρι του Βορρά») και σκηνοθεσία του σαιξπηρικού Κένεθ Μπράνα, η Walt Disney ανανεώνει φαντασμαγορικά τον αγέραστο μύθο με την απολαυστική Κέιτ Μπλάνσετ - μητριά να κλέβει την παράσταση.

Οι εναλλακτικές

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 4

PRETTY WOMAN (1990)
Μπορεί να είναι κολ γκερλ, διαθέτει όμως καλή καρδιά και υπέροχο χαμόγελο. Η νέα χολιγουντιανή Σταχτοπούτα ακούει στο όνομα «Τζούλια Ρόμπερτς» και είναι ικανή να γοητεύει κομψούς επιχειρηματίες με την κοψιά του Ρίτσαρντ Γκιρ, να σπάει τα ταμεία και να κερδίζει μια οσκαρική υποψηφιότητα.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 5

Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)
465.000 εισιτήρια για τη φτωχή, τσαχπίνα και καπάτσα Αλίκη, η οποία προσλαμβάνεται ως ιδιαιτέρα του διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από τις διασκεδαστικότερες στιγμές του ζεύγους, που ταξιδεύει στη Ρώμη συνοδεία μελωδιών του Σταύρου Ξαρχάκου.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 6

Τρελός Σταχτοπούτος (1960)
Σε σκηνοθεσία Φρανκ Τάσλιν, ο Τζέρι­ Λιούις διασκευάζει το πασίγνωστο παραμύθι αλλάζοντάς του το... φύλο, με τον ίδιο ως ταλαίπωρο Φέλα (χορεύει ένα αξέχαστο αυτοσχεδιαστικό σόλο), τον Εντ Γουίν ως Καλό Νεράιδο και την Άννα Μαρία Αλμπεργκέτι ως πριγκίπισσα Τσαρμέιν.

Περισσότερες πληροφορίες

Σταχτοπούτα

Cinderella
2
  • Φαντασίας
  • 2015
  • Διάρκεια: 112 '
  • Κένεθ Μπράνα

Όταν πρώτα η μητέρα της και κατόπιν ο πατέρας της, ο οποίος έχει εν τω μεταξύ ξαναπαντρευτεί, πεθαίνουν απροσδόκητα, η καλόκαρδη Σταχτοπούτα μετατρέπεται σε υπηρέτρια της άστοργης μητριάς της και των δυο κακομαθημένων θυγατέρων της. Η τύχη της όμως μοιάζει να αλλάζει όταν γνωρίζει και γοητεύει τον νεαρό πρίγκιπα του βασιλείου Κιτ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.