Παιδική δημιουργικότητα και φαντασία ανθίζουν στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών επιστρατεύει τέχνες και επιστήμες για να ακονίσει το μυαλό και τις δεξιότητες των παιδιών.

Παιδική δημιουργικότητα και φαντασία ανθίζουν στο Μουσείο Ηρακλειδών

Οι μικροί μας φίλοι θα βρούν πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών αυτό το διάστημα. Η δημιουργικότητα των παιδιών φτάνει όπου η φαντασία τους, γι’αυτό συνεχίζονται με νέα τμήματα τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και φυσικής για μαθητές Β΄ δημοτικού-Α΄ γυμνασίου, αρχιτεκτονικής για παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου και μαθηματικών με παιχνιδιάρικη διάθεση για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού. Την Κυριακή 1/3 στις 4 μ.μ., παιδιά 9-15 ετών καλούνται να ζωγραφίσουν με έμφαση στο πράσινο τη δική τους οπτική για την πόλη στο εργαστήριο «Ζωγραφίζοντας την Αθήνα» με πρότυπο το έργο του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου «Άποψη της Αθήνας». Το εργαστήριο συνεχίζεται στις 15/3 την ίδια ώρα με εργαλείο το μελάνι κι έμφαση αυτή τη φορά στο γκρί χρώμα με γνώμονα το ασπρόμαυρο φωτογραφικό οδοιπορικό του δημοσιογράφου και μελετητή της Αθήνας Νίκου Βατόπουλου «Λόφοι της Αθήνας». Οι μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία τα Σάββατα 7, 14, 21 και 28/3 στις 4 μ.μ., να παίξουν και να ακονίσουν το λόγο και τη σκέψη τους στο εργαστήρι «Προφορικός λόγος και δημιουργική σκέψη» με τη φιλόλογο κι εκπαιδεύτρια ρητορικής και δημιουργικής σκέψης Βάλια Λουτριανάκη. Θα αναλάβει μέσα από παιχνίδια προφορικών ρόλων, παράλληλη καλλιέργεια λόγου και σκέψης, χρήση της φαντασίας τους ως εργαλείο απόκτησης γνώσης και δημιουργίας, προφορικές και ψηφιακές αφηγήσεις, λογοπαίγνια ανάμεσα σε ελληνικό κι αγγλικό λεξικό και εικαστικές συνθέσεις να «λύσει» τη γλώσσα των παιδιών αλλά και να τα παροτρύνει να εκφραστούν. Θα φιλοξενεί για το σκοπό αυτό κάθε φορά και διαφορετικούς εμψυχωτές. Αν τα πιτσιρίκια σας έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, τα βιωματικά εργαστήρια με θέμα τους μεγάλους ζωγράφους περιμένουν τα παιδιά 5-8 ετών τις Κυριακές 8/3 και 22/3 στις 4 μ.μ. Η Φωτεινή Παπασωτηρίου και η Ιωάννα Ταγάρα της ομάδας Art Acts θα είναι εκεί για να τα εισάγουν στην ιστορία της τέχνης μέσω των έργων σπουδαίων ζωγράφων. Σε αυτά τα εργαστήρια, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν προσεγγίζοντας αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ, κατασκευών και της μουσικοκινητικής αγωγής διάφορα σύγχρονα έργα τέχνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.