Το Μέγαρο των Παιδιών

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» από την Τατιάννα Λύγαρη, συναυλίες για όλη την οικογένεια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις

Το Μέγαρο των Παιδιών

Ο κύκλος Μέγαρο των Παιδιών υποδέχεται το θρυλικό έργο του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, θεατρική διασκευή Γιώργου Γαλίτη, μουσική Μηνά Ι. Αλεξιάδη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, φωτισμούς Σάκη Μπιρμπίλη, σχεδιασμό βίντεο Σπύρου Ρασιδάκι και χορογραφία Πέπης Ζαχαροπούλου. Με ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές, παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε περιπετειώδη ταξίδια (από τον Δεκέμβριο και μέχρι τον Απρίλιο).

Στη σειρά Κυριακή Πρωί: «Συναυλίες για όλη την οικογένεια», γεμάτη εκπλήξεις, παιχνίδια και ιδέες μουσικές, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (συμπαραγωγή ) και η Φαίδρα Γιαννέλου με την Παναγιώτα Βλαντή ως αφηγήτρια θα διηγηθούν «Δύο μουσικά παραμύθια» (30/11 ). Η ΚΟΑ, υπό τον Μίλτο Λογιάδη, με αφηγητή τον Γεράσιμο Γεννατά, ζωντανεύουν τον Πόλεμο των άστρων, τον ET, τον Χάρρυ Πόττερ και τον Ιντιάνα Τζόουνς μέσα από τα πασίγνωστα μουσικά τους θέματα («Μουσική για τα… μάτια μας!», 1/2 ). Στην ίδια σειρά παρουσιάζεται η «Πολύχρωμη και πολύχρονη διαδρομή της κλασικής μουσικής ανά τους αιώνες», που αρχίζει από τον Γκλουκ και τον Βιβάλντι και καταλήγει στον Γκέρσουιν, με τη Συμφωνική της ΝΕΡΙΤ (συμπαραγωγή ) και τον Ραφαήλ Πυλαρινό, σε επιμέλεια-παρουσίαση της Λήδας Μασούρα (8/3 ).

Στα «Μουσικά παραμύθια στην ΑΔΜ» η Μαρία Παπαγιάννη γράφει για μια Κλέφτρα ονείρων που έρχεται αντιμέτωπη με ένα γενναίο αγόρι. Σε μουσική Θύμιου Παπαδόπουλου (17&18, 24&25, 31/1 ).

Στο πλαίσιο των πολύπλευρων εκπαιδευτικών του δράσεων, το Μέγαρο συνεχίζει και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S-[cool]-life, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και σχεδίασε ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με δύο συναυλίες στο Μέγαρο στις 18/4 και 19/4.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.