Βαλσάμης Δουκάκης

Βαλσάμης Δουκάκης

Από τις ολοήμερες βόλτες στα απόμερα τότε σοκάκια του βαρκελωνέζικου Raval, πριν ακόμη αυτό ανακαλυφθεί από τα design hotels, ως την αγαπημένη του παραλία των Αντίπαξων όπου βουτάει νοερά κάθε χειμωνιάτικο πρωινό για να πάρει δυνάμεις, ο αρχισυντάκτης του athinorama travel και του AlphaGuide επιτρέπει στη βαλίτσα του να πιάσει σκόνη μονάχα όταν κάνει jeep safari σε κάποια έρημο του κόσμου. Θα σταματήσει να επισκέπτεται ξενοδοχεία όταν βρει εκείνο στο οποίο θα ήθελε να μείνει για πάντα και θα πάψει να τρώει έξω και να καταγράφει όσα του κάνουν εντύπωση στο site των Χρυσών Σκούφων όταν δεν θα υπάρχουν πια νέα και ενδιαφέροντα εστιατόρια ή οι σεφ στερέψουν από ιδέες. Έως τότε το ταξίδι συνεχίζεται…

Σαβ, 04 Μαϊ 2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 01 Μαϊ 2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 25 Απρ 2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 10 Απρ 2024

Τι γεύση έχει το ολοκαίνουργιο "Amen" στο Παγκράτι;

Ένα ατμοσφαιρικό οίκημα σε έναν πεζόδρομο του Παγκρατίου στεγάζει το νέο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, όπου παρουσιάζει και μαγειρεύει αυτοπροσώπως τη χαρακτηριστική ελληνική του κουζίνα με τις σαφείς αναφορές στην Κρήτη από την οποία κατάγεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Δευ, 08 Απρ 2024

Πρώτη γεύση από το ανανεωμένο "The Zillers"

Αφήνοντας πίσω του τη Σαντορίνη για χάρη της πρωτεύουσας, ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ρούσσος παρουσιάζει τη δική του οπτική για τη μοντέρνα ελληνική γεύση στο βραβευμένο εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 04 Απρ 2024

"Humain by Jul’s": Η Ίμπιζα ήρθε στο Μετς

Ο όμιλος εστιατορίων "Jul’s" που ξεκίνησε την πορεία του στην Ίμπιζα και του χρόνου επεκτείνεται στο Λονδίνο, απέκτησε έδρα στην Αθήνα. Πήραμε μια πρώτη γεύση από την ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα του executive chef του ομίλου Χρήστου Φώτου και αναμεταδίδουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 28 Μαρ 2024

"Rick’s Steakhouse": Νέα άφιξη με αύρα από τα παλιά

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο-μέλος του ομίλου S One Hospitality στο Κεφαλάρι ποντάρει στη ζεστασιά αλλοτινών εποχών και προτείνει γεύσεις που εμπνέονται από τα αμερικάνικα steakhouse και ορισμένα κλασικά της γαλλικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Δευ, 25 Μαρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024 | Παύλος Κυριάκης: "Είναι τιμή μου που μαγειρεύω για τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας"

Ο βραβευμένος σεφ μας μιλά για τη σημασία που έχουν για εκείνον οι γαστρονομικές διακρίσεις, την αγάπη του για τα ταξίδια που τον κάνουν καλύτερο μάγειρα, και μας δίνει μια πρόγευση του ειδικού four hands menu που θα συνδημιουργήσει με τον επιδραστικό σεφ Jacob Jan Boerma στην φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων στο ξενοδοχείο "InterContinental" (8/4).

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 14 Μαρ 2024

Ateno Cook & Deli

Η επανένωση ύστερα από χρόνια των αδερφών Λιάκου με τον Νίκο Καραθάνο προικίζει το κέντρο της Αθήνας με έναν all day χώρο που παντρεύει την αγάπη των πρώτων για τα εκλεκτά προϊόντα με την ανατρεπτική ελληνική κουζίνα του δεύτερου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Σαβ, 09 Μαρ 2024

"Iama": Φρέσκια μεζεδοκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο

Η νέα πρόταση του Ομίλου Βουλγαράκη είναι ένα μοντέρνας αντίληψης μεζεδοπωλείο με μικρά και μεγαλύτερα πιάτα που παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο και αξιόλογες επιδόσεις ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 05 Μαρ 2024

Τα εστιατορικά "προσεχώς" του Μαρτίου

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης φέρνει ολοκαίνουργια εστιατορικά πρότζεκτ που μας ανοίγουν την όρεξη για γευστικές περιπλανήσεις από το κέντρο ως τα βόρεια και νότια προάστια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς