Μανιτάρι

Η comfort πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας

Μανιτάρι Θεσσαλονίκη Αφιέρωμα

Έχοντας πλουτίσει τη θερμή οικειότητα της εστιατορικής του σάλας με μοντέρνο αέρα, το "Μανιτάρι" συνεχίζει το δρόμο του στην comfort πλευρά της κομψής δημιουργικής κουζίνας. Με το ελληνικό στοιχείο σε ρόλο πρωταγωνιστικό, πιάτα όπως τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse τζατζίκι και πίκλες κρεμμυδιού δίνουν το δημιουργικό στίγμα του μενού, που φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη, ενώ πλάι του ο ταλαντούχος head chef Λεωνίδας Πατσιούκας, παρουσιάζει δημιουργίες όπως το κλασικό πια "παστίτσιο" με μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη μπεσαμέλ, ή το ριζότο "λαχανοντολμάς", με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, αυγολέμονο και ζωμό λάχανο – περγαμόντο. Αναδεικνύοντας τη μαγειρική λεπτότητα ενός εστιατορίου με σταθερή θέση στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, το γιουβετσάκι με ψητό αρνάκι και κρέμα καπνιστής μελιτζάνας φέρνει στην επιφάνεια τη νοστιμάδα της παράδοσης, ενώ το fun στοιχείο αναδεικνύουν τα Bao Buns του Thess Bao, που κάνουν εδώ guest εμφάνιση.

Manitari

Tip: Οι καταπράσινες βεράντες του "Μανιταριού", τριγυρισμένες από δενδρώδη φυτά, βότανα και μυρωδικά, μπαίνουν σε λειτουργία κάθε που το επιτρέπει ο καιρός, για μια μοναδική, al fresco εστιατορική εμπειρία.

Θ. Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310415289, to-manitari.gr
FB: Το Μανιτάρι Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Beefbar Athens

Ολοκληρωμένη εμπειρία

29/11/2022

Brokies all day moodbar

Φύγαμε για brunch στην Κάντζα

Γη

Προσγείωση στον plant-based πλανήτη γη

"Iguazu"

Feelgood και εξωτικά κομψό

Lot51

Όλη μέρα στην Πλατεία Βραζιλίας

Matsuhisa Athens

Σαββατοκύριακο στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Nobilis

Εξαιρετικές πρώτες ύλες και μεράκι συνδυασμένα με καλή εξυπηρέτηση