"Χαρούπι και Ελιά"

Παραδοσιακή κουζίνα γεμάτη ρομαντισμό.

Χαρούπι και ελιά

Η ατμόσφαιρα σε μεταφέρει αμέσως σε ένα παραδοσιακό κρητικό χωριό περασμένων δεκαετιών, με το γενικότερο περιβάλλον να αποπνέει ρομαντισμό, την ίδια στιγμή που μια μοναδική αίσθηση οικειότητας κάνει τον επισκέπτη να χαλαρώσει απόλυτα. Το "Χαρούπι κι Ελιά", στο Μελιδόνι Ρεθύμνου, εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εστιατόριο-προορισμός και ακόμη ευκολότερα από εκείνα τα μέρη που σε ελκύουν με την πρώτη ματιά.

Η κλασική κρητική κουζίνα προσεγγίζεται με σεβασμό και προσοχή, πλαισιωμένη με παραδοσιακά πιάτα από όλη την Ελλάδα. Πειστικά αποτελέσματα της γεμισμένης με μεράκι γευστικής αντίληψης εδώ, το πιάτο που τιμά ένα από τα τοπόσημα της περιοχής: το βασιλικό πηγάδι (η δική τους εκδοχή του κρητικού ντάκου, με χαρουπένιο μπισκότο, μους τυριών και φρέσκια ντομάτα με δυόσμο). Τα άψογα ψημένα αρνίσια παϊδάκια, η τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα κίτρου και τα κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα ντομάτα ολοκληρώνουν την κρεατοφαγική απόλαυση, ενώ το παγωτό χαρούπι, όπως και οι άλλες signature παρασκευές χαρουπιού, ολοκληρώνουν ένα γεύμα αφιερωμένο στη γευστική αβρότητα της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου.  

Chef’s tip: "Δεν πρόκειται να φύγετε από το εστιατόριό μας με άδεια χέρια, καθώς η ομάδα μας έχει φροντίσει για κάποια μικρά δώρα για κάθε επισκέπτη".

Μελιδόνι Ρεθύμνου, 6971605979, Facebook

Χαρούπι και ελιά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα