Το Καπλάνι

Περίπλους στο νησί του Μίνωα

Καπλάνι

Στο αγαπημένο στέκι που τιμά τους γαστρονομικούς θησαυρούς της "Λεβεντογέννας", μεγάλα πιθάρια με ελιές δίνουν ωραία πάσα στην ανοιχτόκαρδη σάλα με τραπέζια από λεύκα, παντζούρια με καθρέφτες και κρυφό φωτισμό, με κυρίαρχο χρώμα το καθαρό λευκό. Η έμπνευση εδώ είναι βέρα κρητικιά και τα πιάτα του μενού στην πλειονότητά τους καθαρόαιμα, χωρίς λουστράρισμα. Όταν στο τραπέζι φτάσουν τα ζουμερά λουκάνικα προβατίνας, η φουρνιστή πανσέτα με την ξεροψημένη πετσούλα της, τα γουμίδια και το οφτό αρνάκι, με το κρασί να ρέει άφθονο, τη θες τη μαντινάδα σου, ενώ της "παρασιάς" τα καμώματα, με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος και το μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου, είναι σοβαρός λόγος επιστροφής.  

Tip: Στο παιχνίδι μπαίνει και ένα νόστιμο "κοπέλι", με ρόκα, σπανάκι, παντζαρόφυλλα, μανούρι σχάρας και φρέσκια γύρη σε ωραίο φλερτ με τον στιβαρό ντάκο τους. 

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Ένα χειροκρότημα για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Με την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας προ των πυλών, που θα γίνει στις 7 Ιουνίου στο "Makedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη, η παραδοσιακή μας κουζίνα επιβραβεύεται μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο.

Grande Dame

Ρομαντισμός και αστική αρχοντιά στο καινούργιο εστιατόριο του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα, με μια κουζίνα νεοπαραδοσιακά οικεία και νόστιμη.

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.