Πρόσφατη προσθήκη στον limited εστιατορικό χάρτη του Αργοστολίου, το "Térre Mouikis" εξυψώνει την κεφαλονίτικη παράδοση με ζήλο και μας φιλεύει απλόχερα δημιουργικότητα διά χειρός του νεαρού σεφ Ασημάκη Χανιώτη. Σε μια βιομηχανικής υφής κεφαλονίτικη χασιέντα με ένα ολοφώτεινο μπαρ, ο μισελενάτος executive chef στο λονδρέζικο "Pièd à Terre" μετουσιώνει τις αναμνήσεις από την πατρίδα του την Κεφαλονιά σε ένα αφοπλιστικό je-ne-sais-quoi κράμα fine dining και παράδοσης. Πιάτα-σημεία αναφοράς σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι οι σουπιές τσιγαρίδια με δεκαπέντε είδη άγριων χόρτων να κλέβουν την παράσταση, όπως και η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα με μουνούχι. Ειδική μνεία αξίζει το ευρηματικό καρπούζι με φέτα που έχει εμβαπτιστεί σε Αperol, αναμειγνύοντας αρμονικά το δίπτυχο αλμυρό-γλυκό με την πικράδα του aperitivo.
Tip: Ενδεικτικά του επιπέδου του σεφ και της ομάδας του τα έξοχα επιδόρπια, με το φωτογενές παρφέ γιαουρτιού με κεφαλονίτικες μάντολες να δίνει ένα γλυκαλμυρό spin.
Σταύρου Μεταξά 10, Αργοστόλι, Κεφαλονιά, 2671024091, www.terremouikis.gr, FB: Terre Mouikis Restaurant, IG: @terre.restaurant.bar