Το Καπλάνι

Περίπλους στο νησί του Μίνωα

Καπλάνι

Στο αγαπημένο στέκι που τιμά τους γαστρονομικούς θησαυρούς της "Λεβεντογέννας", μεγάλα πιθάρια με ελιές δίνουν ωραία πάσα στην ανοιχτόκαρδη σάλα με τραπέζια από λεύκα, παντζούρια με καθρέφτες και κρυφό φωτισμό, με κυρίαρχο χρώμα το καθαρό λευκό. Η έμπνευση εδώ είναι βέρα κρητικιά και τα πιάτα του μενού στην πλειονότητά τους καθαρόαιμα, χωρίς λουστράρισμα. Όταν στο τραπέζι φτάσουν τα ζουμερά λουκάνικα προβατίνας, η φουρνιστή πανσέτα με την ξεροψημένη πετσούλα της, τα γουμίδια και το οφτό αρνάκι, με το κρασί να ρέει άφθονο, τη θες τη μαντινάδα σου, ενώ της "παρασιάς" τα καμώματα, με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος και το μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου, είναι σοβαρός λόγος επιστροφής.  

Tip: Στο παιχνίδι μπαίνει και ένα νόστιμο "κοπέλι", με ρόκα, σπανάκι, παντζαρόφυλλα, μανούρι σχάρας και φρέσκια γύρη σε ωραίο φλερτ με τον στιβαρό ντάκο τους. 

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.