"Χαρούπι", Θεσσαλονίκη

Η κρητική κουζίνα στην κορυφαία της έκφραση

Haroupi

Eστιατόριο αναφοράς στο χάρτη της θεσσαλονικιώτικης καλοφαγίας και ίσως το καλύτερο κρητικό εστιατόριο σε όλη την Ελλάδα, το "Χαρούπι" δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για το γευστικό "σπίτι" του Μανώλη Παπουτσάκη, ενός από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ο οποίος εδώ αναδομεί τις γευστικές μνήμες της ιδιαίτερης πατρίδας του, βρίσκοντάς τους μια θέση στα υψίπεδα της σύγχρονης γαστρονομίας.

papoutsakis

Το ποσαρισμένο αβγό σε κρέμα στάκας, με τσιπς από απάκι και φρέσκια τρούφα, ο αφράτος ντάκος που "συναρμολογείται" στο τραπέζι κι η κισαμίτικη κακαβιά με τα λεπτοκομμένα λαχανικά κι ένα φαγκράκι σκέτη λιχουδιά είναι πιάτα-σημαιοφόροι του μενού, ενώ το μελωμένο γαμοπίλαφο με ζυγούρι και πρόβειο γιαούρτι φέρουν ατόφια τη νοστιμιά της Λεβεντογέννας και το διάσημο για τη νοστιμιά του τσιγαριαστό αρνί έρχεται εδώ με σφακιανές πιτούλες, στάκα και ντοματίνια για να το κάνεις "τυλιχτό" που μένει αξέχαστο. 

Haroupi

Tip: To menu dégustation 15 σταδίων, που σερβίρεται παράλληλα με την κανονική λειτουργία του εστιατορίου, σταχυολογεί τα σημεία αναφοράς της εξέλιξής του, παρουσιάζοντάς τα στην πιο φίνα, ντελικάτη τους μορφή.

Δόξης 4, Λαδάδικα, 2310526262, www.xaroupi.gr, Facebook, Instagram 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα