"Amente", Λευκάδα

Γευστική σαγήνη στο χρώμα του ηλιοβασιλέματος

Amente

Φανταστείτε τον εαυτό σας τυλιγμένο από αποχρώσεις του γαλάζιου, με τo Ιόνιο να απλώνεται μπροστά σας κυνηγώντας τον ορίζοντα, την ώρα που η πισίνα πλάι σας καθρεφτίζει τον καλοκαιρινό ουρανό.

Amente

Κι ύστερα φανταστείτε όλο αυτό το σκηνικό να ποτίζεται από το χρώμα του πυρωμένου χρυσού, με τον ήλιο να παραδίνεται σ’ ένα ηλιοβασίλεμα που παραλύει τις αισθήσεις. Αυτό το σκηνικό, έτσι όπως ξεδιπλώνεται από ετούτο το ύψωμα στις πλαγιές του Δρυμώνα, είναι ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας, κι είναι μόνο το πρώτο πιάτο στην εμπειρία του "Amente", που συμπληρώνεται από τα πιάτα του σεφ Νίκου Προκόπη. Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, που άφησε τα εστιατόρια του Παρισιού για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μιξάρει παραδοσιακές γεύσεις, τοπικά υλικά και μεσογειακά φαβορί, σε πιάτα δημιουργικά και πληθωρικά που, όπως οι εικόνες του "Amente", μένουν κι αυτά αξέχαστα.

Amente

Tip: Την εμπειρία Amente απογειώνουν τα ρομαντικά και μπιτάτα live performances, ενώ τα signature cocktails του χαλαρού bar area, που κατεβαίνει την πλαγιά, κάνουν τη βραδιά να κρατά ακόμη περισσότερο.

 Δρυμώνας, Λευκάδα, 6977461415, www.amente.gr, Facebook , Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα