"Ορλώφ", Σπέτσες

Μια σπετσιώτικη βεράντα με θαλασσινό προσανατολισμό

Orlof

Tο νεοκλασικό κτίριο, έδρα των λιμενικών αρχών το 1802, και μια ονειρική βεράντα με θέα στο γοητευτικό παλιό λιμάνι των Σπετσών προδιαθέτουν για μια εστέτ γαστριμαργική εμπειρία αλλά με τα χαλαρά vibes που επιτάσσει η θερινή ραστώνη.

Orlof

Orlof 2

Το "Ορλώφ" δεν επαναπαύεται στην προνομιακή του τοποθεσία και κακομαθαίνει τον ουρανίσκο μας με πιάτα της θάλασσας όπως η σκορπίνα σεβίτσε με μοσχολέμονο, ξίδι από ροδάκινο, λουίζα και τσίλι, οι σαρδέλες μαρινέ σε τραγανό ψωμί με κρέμα ταραμά, πίκλες κρεμμυδιού και φρέσκα μυρωδικά από τον κήπο τους ως starters, και το κριθαράκι με χτένια, κουνουπίδι, μανιτάρια και λευκή πάστα τρούφας ή η μπολονέζ αστακού με ταλιατέλες λαχανικών, σχινόπρασο, δυόσμο, μαϊντανό και κρέμα από κόκκινο κάρι ως κυρίως. Η λεμονόπιτα με σορμπέ λεμόνι και φρέσκο δυόσμο κλείνει δροσερά την καλοφαγική σπετσιώτικη εμπειρία.

Tip: Συνδυάστε κάποιο από τα φρέσκα ψάρια που πιάνονται καθημερινά από τα δίχτυα ντόπιων ψαράδων, όπως τη σκορπίνα σεβίτσε, με το Viognier Eclectique του Σκούρα ή τη Σαντορίνη Cuvee Monsignori Π.Ο.Π. του Αργυρού.

Παλιό λιμάνι, 2298075255, www.orloffrestaurant.com, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα