Tο πολυτελές "Avaton Luxury Beach Resort" στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, ως μέλος της Relais & Chateaux, αποδεικνύει έμπρακτα τη γαστρονομική του ταυτότητα που ξεκινά με τη λέξη "origin" (προέλευση), συνοψίζοντας τις αξίες που θέλουν να μοιραστούν μαζί μας. Οι ρίζες μας, η αρχή της ζωής, το αυθεντικό ελληνικό τραπέζι αποτέλεσε την έμπνευση για το μενού του "Ór.os", του fine dining restaurant του resort. Με αναφορά στην παράδοση, την τέχνη, τις γεύσεις των μοναχών της αθωνικής πολιτείας, και με εκλεκτά υλικά από ντόπιους ψαράδες και αγρότες, ο executive chef Πάνος Παπαδόπουλος προσεγγίζει με μοντέρνες τεχνικές και σεβασμό στην αγιορείτικη κληρονομιά. Όλα αυτά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο πάνω στη θάλασσα με θέα το ηλιοβασίλεμα και τη χερσόνησο του Αγίου Όρους, σε ένα εστιατόριο που έχει βραβευτεί από τα World Luxury Restaurant Awards, ενώ το resort συμπεριλαμβάνεται στο Michelin Guide Hotel Collection.
Tip: Highlight η διεθνώς βραβευμένη λίστα κρασιών, αλλά και η cocktail list που εμπνέεται από τα "Φυσικά" του Αριστοτέλη, ο οποίος γεννήθηκε στα γειτονικά Στάγειρα, σε επιμέλεια του Marco Maiorano του λονδρέζικου "Connaught".
"Avaton Luxury Beach Resort", Κομίτσα, Νέα Ρόδα, 6932390252, www.avaton.com, FB: Avaton Luxury Beach Resort - Relais & Châteaux, IG: @avatonresort