O Σοφοκλής Γιατζόγλου έχει διαμορφώσει μέσα στα χρόνια, μαζί με τους σεφ του Μπιλάλ Ντόκα και Αβράμη Νικόλαου, ένα στιλ κουζίνας που συνδυάζει sourcing εκλεκτής πρώτης ύλης, ανήσυχο πνεύμα και διάθεση για αναζήτηση και πειραματισμό, βάζοντας αυτή την off Broadway γαστροταβέρνα στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής σταθερά στην πυξίδα των foodies. Με ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2024, αυτό το μοναδικό ελληνικό μπιστρό συνεχίζει την κληρονομιά του ιστορικού καφενείου της μαμάς Μαριγούλας, στρώνοντας τα τραπέζια του μεσημέρι και βράδυ γύρω από την ανοιχτή κουζίνα και στον έξω χώρο, που εντάσσεται αρμονικά στη γειτονιά. Πιάτα όπως το κοκορετσάκι με χειροποίητο αριάνι και κρέμα σκόρδου, το χοιρινό σε φύλλο συκιάς με πουρέ κρεμμυδιού και σάλτσα φασκόμηλου και η καρδιά μοσχαριού με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και παγωτό φιστίκι Αιγίνης μένουν στη μνήμη με τη νοστιμιά και τη δημιουργικότητά τους.
Tip: Στα must οι κοπές ξεχωριστών ντόπιων κρεάτων, τα αλίπαστα και τα σπάνια τυριά, όπως το παρχαροτύρ (καπνιστό ποντιακό τυρί) και τα πιάτα ημέρας με ό,τι καλό βρίσκουν στην αγορά.
Πολύγυρος, 2371023171, www.marigoula.gr