Mε ανεμπόδιστη θέα στον ήρεμο κόλπο του Πόρτο Χελίου, στο rooftop του πολυτελούς ξενοδοχείου "AKS Porto Heli Hotel", το νέο εστιατόριο "Riviera" ποντάρει στις premium κοπές κρεάτων, ψημένες σε open fire grill, αλλά και σε πρωτότυπα ζυμαρικά, ριζότι και άλλες ιταλικές γεύσεις με την υπογραφή του σεφ Ιωάννη Βενιζελάκου. Στο μενού βρίσκουμε μοντέρνες comfort γεύσεις, από επιλεγμένες πρώτες ύλες, όπου το κρέας έχει τον πρώτο λόγο με επιλογές όπως rib-εye, picanha και tomahawk steak από Black Angus Αμερικής. Ξεκινάμε με ωραία μπρουσκέτα με ταρτάρ ντομάτας, καππαρόμηλα, πέρλες από κρεμώδες τυρί και λάδι βασιλικού, arancini Bolognese, τηγανητή γαρίδα τυλιγμένη σε κανταΐφι, μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς και σάλτσα με εσπεριδοειδή, αλλά και καρπάτσιο μοσχαριού με καλαμπόκι σχάρας, παρμεζάνα, σάλτσα με μαύρη τρούφα και λεμόνι και κρέμα λευκού ταραμά. Οι επιλογές σε πάστα ποικίλλουν από λινγκουίνι με γαρίδες, σάλτσα ντομάτας, κολοκύθι, φρέσκα βότανα, λεμόνι και τσίλι μέχρι καρμπονάρα με κρέμα πεκορίνο, γκουαντσιάλε και αβγό ποσέ, ενώ το ριζότο άγριων μανιταριών με hanger steak Black Angus, αλλά και το Spicy mayo smashed burger δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Μια εκτενής λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα θα συνοδέψει ιδανικά τις γεύσεις.
Tip: Κρατήστε χώρο για τα ιταλιάνικα dolci, όπως το περιποιημένο τιραμισού και η αφράτη κρέμα λεμόνι με limoncello, crumble λευκής σοκολάτας, σορμπέ λάιμ και καρύδα.
"AKS Porto Heli Hotel", Πόρτο Χέλι, 2754098000, www.akshotels.com, FB: AKS Porto Heli, IG: @aksportoheli