"Το Μανιτάρι"

Χαλαρό και σικ.

"Το Μανιτάρι" Ελληνική κουζίνα Καλαμαριά

Tο καλοφαγικό στέκι της Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει την επιτυχημένη του γευστική διαδρομή, διατηρώντας αναλλοίωτο το μοντέρνο ελληνικό του στιλ. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Παμπόρης, που, με head chef τον Λεωνίδα Πατσιούκα, αναδεικνύει με φροντίδα δημιουργικές πτυχές της ελληνικής κουζίνας. Στο ίδιο μοτίβο, η ανοιχτόκαρδη, κομψή σάλα με τις διακριτικές ρουστίκ διακοσμητικές πινελιές αποπνέει σπιτική θέρμη με μοντέρνο αέρα, συνάδοντας με το προφίλ των πιάτων. Φίνες προτάσεις με θαλασσινή βάση, όπως το ολόφρεσκο λαβράκι σοτέ δίπλα σε λαχανίδα φρικασέ, πουρέ από ρίζα μαϊντανού και σάλτσα κακαβιάς με περγαμόντο, και ο φρέσκος μπακαλιάρος του Αιγαίου, με κρούστα φουντουκιού, κουσκουσάκι από βουβαλίσιο γάλα με μύδια τουρσί και πικάντικη μουστάρδα, βρίσκουν τη θέση τους πλάι στο comfort μοσχαρίσιο φιλέτο µε σάλτσα από σαµιώτικο κρασί, νιόκι πατάτας και πέστο τρούφας, αλλά και σε ένα βαθιά γευστικό γιουβετσάκι, μαγειρεμένο με ψητό αρνί, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, μανιτάρια πορτσίνι και ξηρό ανθότυρο.

Tip: Αξίζει να δοκιμάσετε τις vegan, vegetarian και χωρίς γλουτένη προτάσεις· είναι αρκετές και νοστιμότατες.

Θ. Σοφούλη 57, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, 2310415289

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα