"Γάκιας"

Το μεζετζίδικο της Νέας Ερυθραίας που έγινε στέκι.

"Γάκιας" Ελληνική κουζίνα Νέα Ερυθραία

Ξεκίνησε ως όνειρο πριν από επτά χρόνια και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κερδίσει μια θέση στον μερακλίδικο χάρτη των βορείων προαστίων, αν και εδώ αξίζει να έρθεις απ’ όλη την Αθήνα, αν θέλεις να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού. Από τα τραπέζια στη ζεστή σάλα με την αύρα παλιού μπακάλικου και στα ζωηρά πεζοδρόμια περνάμε απαραιτήτως για μπίρα, τσίπουρο, ούζο ή κρασί, συνοδεία χειροποίητων μεζέδων και πιάτων στα κάρβουνα και στη σούβλα, που ορίζουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα του μεζέ. Η κουζίνα δεν τσιγκουνεύεται τα εκλεκτά υλικά και ψάχνεται γευστικά, κρατώντας τις τιμές φιλικές. Δοκιμάστε αλοιφή από γίγαντες με καβουρντισμένο παστουρμά, φάβα Φενεού, κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικό γιαούρτι που κάνουν θραύση, αμοργιανό τυροπιτάρι με μαρμελάδα ντομάτας, επικό σουτζούκι προβατίνας και ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με καπνιστή πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα.

Tip: Πάνω από 20 ετικέτες τσίπουρου και άλλα τόσα ούζα σάς περιμένουν για να συνοδεύσετε μερακλίδικα πιάτα, όπως το φιλέτο πρόβατου στη σχάρα, το τραχανότο με πράσο, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα, αλλά και η θαλασσινή τηγανιά.

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Ν. Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα