"Βασίλαινας"

Η φαντασία έχει γεύση και η φιλοξενία άποψη.

'Βασίλαινας' Ελληνική Κουζίνα Πειραιάς

Στην αίθουσα με την υποβλητική αρχιτεκτονική, οι χαρούμενες φωνές και οι συζητήσεις γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Χαμογελαστοί οι σερβιτόροι, ο Βασίλης με την ευθύνη της σάλας τρέχει πέρα δώθε, ο σομελιέ Κωνσταντίνος πάνω από κάποιο τραπέζι γέρνει ελαφρά ένα κρασί προτού το ανοίξει. Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης είναι σε εγρήγορση και ένταση, με τον ίδιο ενθουσιασμό καθημερινά. Κάθε βράδυ, εδώ θα φιλοξενηθούν όλοι όσοι έχουν ήδη συνεννοηθεί με τη Ράνια, την ψυχή του "Βασίλαινα", που θα μπορούσε να μιλά σε τρία τηλέφωνα ταυτόχρονα. Η λαδένια, η ταραμοσαλάτα, τα πρώτα πιάτα, οι σαλάτες, τα ψάρια, το φιλέτο, το αβγό, τα ταρτάρ, το καρπάτσιο· ο τόνος, το γουβέτσι γαρίδας, το καλαμάρι, το αρνί πικάνια. Τι λαχταράς; Ο Θανάσης Βασίλαινας θα το έχει προβλέψει, ψάξει, δοκιμάσει ξανά και ξανά. Θα το έχει τροποποιήσει, απορρίψει, εγκαινιάσει. Και τον κόσμο που τον τιμά, τον τιμά και ο ίδιος. Θα περάσει από κάθε τραπέζι, θα χαρίσει ένα χαμόγελο, θα πει δυο κουβέντες. Για τον Θανάση, φύση (προϊόντα), γεύση (μαγειρικές) και φιλοξενία (άνθρωποι στα τραπέζια) συνυπάρχουν μαγευτικά και ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες διαρκώς. Το εστιατόριό του έχει ψυχή και καρδιά, εξελίσσεται με κάθε ευκαιρία και θέλει πάντα να παίζει ρόλο στη νέα γαστρονομική εικόνα της πόλης γιατί έχει γνώση, αλλά και διάθεση.

Tip: Η κομψή σάλα του "Βασίλαινα" υποδέχεται τους επισκέπτες της και Κυριακή μεσημέρι από τη 1 έως τις 5 μ.μ

Δείτε περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα