Ψαράδες

Ατόφια εμπειρία ψαροφαγίας

Ψαράδες

Mε ευχάριστη, casual αύρα και μοντέρνο γαστρονομικό πρόσωπο, αυτό το θαλασσινό στέκι της οδού Ζησιμοπούλου προσφέρει αρκετούς λόγους για να στρέψουμε πλώρη προς το Παλαιό Φάληρο. Το εστιατόριο δεν έχει αναδειχτεί τυχαία σε ψαροφαγικό φαβορί των νοτίων προαστίων, αφού η αφοσίωση της οικογένειας Βουλγαράκη στην εξαίρετη πρώτη ύλη αποτυπώνεται σε μια κουζίνα ανοιχτόκαρδη με λεπτοκεντημένες θαλασσινές σπεσιαλιτέ. Από τα τραπέζια του περνούν πιάτα όπως οι γεμιστές φλογέρες με αρσενικό Νάξου, μαρμελάδα ντομάτας και κουμκουάτ και τα μανιτάρια γεμιστά με φρούτα της θάλασσας πάνω σε καπνιστή σάλτσα ντομάτας που προλογίζουν πιο πληθωρικές νοστιμιές της θάλασσας, όπως τα φιλετάκια ξιφία σε φρικασέ μανιταριών, τα ραβιόλια γαρίδας και καραβίδας με κρέμα τυριών, τις ταλιατέλες καπνιστού σολομού με σταμνοτύρι και την περίφημη παέγια θαλασσινών σε ένα ολοκληρωμένο ψαροφαγικό σενάριο.

Tip: Η αξιόλογη γκάμα κρασιών της κάβας τους και μια πολύ καλή συλλογή ελληνικών αποσταγμάτων συμπληρώνουν την προσεγμένη ψαροφαγική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.