Βασίλαινας

Γαστρονομία με θαλασσινή αύρα

Βασίλαινας

Το εμβληματικό εστιατόριο στην οδό Βρασίδα αποτελεί εδώ και έναν αιώνα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης. Η χαρακτηριστικής αισθητικής αίθουσα με την επιβλητική γυάλινη walk-in κάβα και οι άνθρωποί της υποδέχονται τον επισκέπτη με την ίδια αφοσίωση και προσήλωση. Κουζίνα σύγχρονη, πιάτα ελληνικής έμπνευσης με νότες πρωτότυπες και προτάσεις νέες γεμάτες φρέσκιες εκπλήξεις υπογράφονται από τη μαγειρική φιλοσοφία του Θανάση Βασίλαινα και τη μαγειρική μαεστρία του σεφ Μάνου Γαρνέλη. Αύρα θαλασσινή, λοιπόν –και όχι μόνο– στο κέντρο της πόλης με τη βελούδινη, οικεία, ταραμοσαλάτα, το ντελικάτο carpaccio λαβράκι και τα μπαρμπούνια σαβόρο σε κρούστα ως σταθερή εκκίνηση για να συνοδευτούν από νόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και καπνιστή ντομάτα και τον "πλούσιο" μπακαλιάρο σε κρούστα με πικάντικη πολίτικη σαλάτα. Όλα τούτα σε μαγευτικούς ιδιαίτερους συνδυασμούς με τη σοβαρά μελετημένη κάβα των 170 και πλέον ετικετών κρασιού.

Tip: Το μενού γευσιγνωσίας "Head to tail" είναι μια μικρή ωδή στην ψαροφαγία, με πλήρη αξιοποίηση της πρώτης ύλης σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.