Δάφνη

Με έμπνευση στο δρόμο της ελληνικής κουζίνας

Δάφνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Mια παλιά αποθήκη ζάχαρης μετατράπηκε πριν από 24 χρόνια σε ένα εγκάρδιο εστιατόριο, το οποίο αναδεικνύει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας με περίσσια γλύκα. Στο τιμόνι της κουζίνας, η Αριστέα Βλάχου ανανεώνει διαρκώς το μενού με βάση την εποχικότητα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τροφοσυλλέκτη. Το αποτέλεσμα; Απλό, κατανοητό φαγητό, πληθωρικό στις προτάσεις του, όπως και στις μερίδες, με την κάρτα να εναλλάσσει μαστορικά ψητά (και σε premium κοπές) με μακαρονάδες και μαμαδίστικα μαγειρευτά. Όσο για τα καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ζητάνε τη βοσκόπιτα με μέλι πριν ακόμα αποφασίσουν τι θα φάνε.

Tip: Στη ζεστή ρετρό σάλα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα τα θρυλικά κεφτεδάκια με την τραγανή κρούστα, τα οποία μοσχοβολάνε από τα μυρωδικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Lostacos": Μια taqueria τσέπης με τεράστια νοστιμιά

Μικρό στο μάτι αλλά μεγάλο στη γεύση, το "Lostacos" σκορπάει spicy μυρωδιές και γεύσεις στο Κουκάκι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2023

"Poke Hawaiian Sushi": Aloha από το κέντρο της Αθήνας

Στην Αθήνα, τα χαβανέζικα μπολ και τα ιαπωνικά σάντουιτς βρήκαν το εξωτικό σπίτι τους.

"Sam Burgers": Από το Μέμφις στο Κουκάκι

Mε τη γεύση του εκλεκτού, από διαλεχτό μοσχαρίσιο κιμά γάλακτος, αλλά χωρίς φιοριτούρες, το "Sam Burgers" επαναφέρει το burger στην αυθεντικότητά του.

"Streetwok": Από το wok απευθείας στο κόκκινο κουτί

Comfort σπιρτάδα και ασιάτικη πολυσυλλεκτικότητα σ’ ένα χαρακτηριστικά κόκκινο κουτάκι.

"Thess Bao": Ευρηματική γαστρονομία στο χέρι

Premium υλικά και ακομπλεξάριστοι συνδυασμοί δίνουν προβάδισμα στα ευρηματικά bao buns υψηλών επιδόσεων.

"Φakafel":  Υπάρχουν κεφτεδάκια φάκης και τα θέλουμε!

Ένα νέο σποτ σερβίρει το ιδανικό τσιμπολόγημα για τους vegan.