"Lost Athens": Το καλοκαιρινό φαβορί του Παγκρατίου

Τώρα που οι μεγάλες τζαμαρίες έχουν ανοίξει και η απλωτή, industrial σάλα αποκτά open air χάρη, συνομιλώντας απευθείας με το πεζοδρόμιο της Αρχελάου, το "Lost Athens" μπαίνει στην καλοκαιρινή του εκδοχή, με τη συναρπαστική του γεύση να γίνεται ακόμη πιο easy going.

Lost Athens

Τώρα που οι μεγάλες τζαμαρίες έχουν ανοίξει και η απλωτή, industrial σάλα αποκτά open air χάρη, συνομιλώντας απευθείας με το πεζοδρόμιο της Αρχελάου, το "Lost Athens" μπαίνει στην καλοκαιρινή του εκδοχή, με τη συναρπαστική του γεύση να γίνεται ακόμη πιο easy going. 

Lost Athens

Η σεφ Ελένη Σαράντη, με την Ηλέκτρα Ρίγκου στο πλάι της, μιξάρει αστικά φαβορί και αναμνήσεις από οικογενειακά τραπεζώματα, με κοσμοπολίτικες μεσογειακές επιρροές και δουλεμένες γαλλικές τεχνικές, για να σερβίρει μια ραφινέ εκδοχή της κυριακάτικης γιορτής, που διατηρεί την cool γοητεία της, καρυκεύοντάς τη με μια πρέζα απροσδόκητου. Έτσι, οι ημέρες ξεκινούν από νωρίς με πιατέλες πρωινών με αβγά στο επίκεντρο, αλλά και χειροποίητα αρτοσκευασμάτα και γλυκά σε μπουφέ, όπου αφράτες φοκάτσιες και ζουμερές κις λορέν στέκουν πλάι σε brownies και βάσκικα cheesecakes.

Lost Athens

Στο lunch, σειρά παίρνουν τα πιάτα του κανονικού μενού, παρέα με μπόλικες προτάσεις ημέρας, ενώ στο dinner ξεδιπλώνεται η πλήρης γκάμα των γεύσεων του ανανεωμένου "Lost", όπου μαντί με ντομάτα με μπαχαρικά, γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι κονφί και μοσχαρόσουπες μπλανκέτ με καρότα και μανιτάρια πλασάρονται δίπλα σε ψάρι ημέρας σε σάλτσα λευκού κρασιού ή αρνίσιο μπούτι με εσπεριδοειδή. Η λίστα κρασιών κάνει focus στα φυσικά κρασιά και στις boutique ετικέτες, ενώ σε υψηλές στροφές κινείται και  η μπάρα, με 8 signature προτάσεις γαστρονομικού προφίλ και μεσογειακού ταμπεραμέντου.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.