"Βασίλαινας": Πινελιές θαλασσογραφίας στην Αθήνα

Μετρώντας έναν και πλέον αιώνα στο αθηναϊκό γαστρονομικό προσκήνιο, ο εμβληματικός «Βασίλαινας» στην οδό Βρασίδα συνεχίζει τη δυναμική του παρουσία στα εστιατορικά δρώμενα της πρωτεύουσας.

βασιλαινας

Μετρώντας έναν και πλέον αιώνα στο αθηναϊκό γαστρονομικό προσκήνιο, ο εμβληματικός "Βασίλαινας" στην οδό Βρασίδα συνεχίζει τη δυναμική του παρουσία στα εστιατορικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Η κομψή και ανοιχτόκαρδη αίθουσα με την αστική και συνάμα ευρωπαϊκή αύρα και την επιβλητική walk-in κάβα υποδέχεται τη σύγχρονης έμπνευσης κουζίνα με τη μαγειρική δεινότητα του σεφ Μάνου Γαρνέλη και τη βαθιά προσήλωση του ιδιοκτήτη Θανάση Βασίλαινα στην ελληνική κουζίνα.

βασιλαινας

 

Τα πιάτα είναι μοντέρνας προσέγγισης, με παραδοσιακή όμως στόφα, εμπλουτισμένα με πρωτότυπες νότες και στην πλειονότητά τους "αφιερωμένα" στη θάλασσα. Τα μενού διατηρούν τον πήχη ψηλά, με προτάσεις που παίζουν σε κοσμοπολίτικη διάθεση, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι πολλοί ξένοι που φιλοξενεί ο χώρος. Σημείο αναφοράς το head-to-tail μενού γευσιγνωσίας, όπου η πρώτη ύλη αξιοποιείται πλήρως σε μοναδικής νοστιμιάς δημιουργίες. 

Η εκκίνηση κλασική, με μία από τις πιο διάσημες ταραμοσαλάτες της Αθήνας, που δίνει ωραία πάσα στο δαντελένιο καρπάτσιο από λαβράκι και στα διάσημα μπαρμπούνια σαβόρο, που δίνουν σταθερά το "παρών". Για τη συνέχεια θα δοκιμάσετε τον μπακαλιάρο σε κρούστα με αλιάδα με κρόκο Κοζάνης και πικάντικη πολίτικη σαλάτα και το surf ‘n’ turf ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινο σταμναγκάθι και σουτζούκι Δράμας. Αν πάλι αγαπάτε το κρέας, αξίζει να τιμήσετε το μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο που έρχεται παρέα με νιόκι τραχανά, μανιτάρια και κρέμα από τυρί καρίκι της Τήνου. Ανανεωμένος είναι, τέλος, ο γλυκός επίλογος, ενώ όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσετε σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, με τη σοβαρά μελετημένη κάβα των 170 και πλέον ετικετών κρασιού. Κάπως έτσι, με πιο καλοκαιρινά ρούχα, ταξιδεύει και στην Αντίπαρο για τις κυκλαδίτικες γευστικές βουτιές του!

βασιλαινας

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα