Cloud7: το μέλλον ανήκει στα έξυπνα budget hotels 07/04/2017

Μιλάμε με την CEO της νέας ξενοδοχειακής αλυσίδας

Η CEO των καινοτόμων budget boutique ξενοδοχείων Cloud7, Marloes Knippenberg, η οποία ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Boutique Hospitality Conference, μας μιλάει για τις νέες τάσεις στη φιλοξενία.

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από τα ξενοδοχεία Cloud7;
Σύνθημά μας είναι το «Sponta­neous living». Προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να είναι ο εαυτός τους, με ελεύθερο πνεύμα. Ο αυθορμητισμός του Cloud7 φανερώνεται και στο σχεδιασμό των ζωηρών μας κοινόχρηστων χώρων, όπου συνυπάρχουν οι επισκέπτες και οι ντόπιοι, σε συνδυασμό με τις cosy ανέσεις των «έξυπνων» δωματίων, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την αγάπη μας για κάθε τόπο.

Πώς προέκυψε η ιδέα και πότε ιδρύθηκαν τα πρώτα ξενοδοχεία;
Η ιδέα ξεκίνησε πέρυσι, με το πρώτο ξενοδοχείο Cloud7 να ανοίγει τον Φεβρουάριο του 2016. Η Kerten Capital, η πρωτοποριακή ομάδα πίσω από την επιτυχία του «The House Hotel Collection» στην Τουρκία, είδε ένα κενό στο τμήμα των «μεσαίων ξενοδοχείων» στην περιοχή. Υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, αλλά αν κοιτάξεις την κατηγορία των 3 αστέρων, η προσφορά είναι πραγματικά πολύ φτωχή. Παρατηρήσαμε επίσης ότι η «μεσαία» αγορά κυριαρχείται από το μοντέλο «ένα-μέγεθος-ταιριάζει-σε-όλους». Έλειπε ένα καινοτόμο νέο brand για ξεχωριστά ξενοδοχεία σε κάθε προορισμό, τα οποία σου προσφέρουν την ευκαιρία να ζήσεις σαν ντόπιος ενώ απολαμβάνεις όλα τα οφέλη των τελευταίων τεχνολογιών.

Πώς θα ορίζατε το τέλειο budget boutique ξενοδοχείο;
Πρώτον, η τοποθεσία είναι σημαντική. Φυσικά η υποδοχή πρέπει να είναι πολύ φιλόξενη: αντί για ένα τυπικό lobby ξενοδοχείου, είναι πολύ καλύτερο να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει υπηρεσίες για επισκέπτες και για ντόπιους, όπως το τοπικό κατάστημα καφέ που έχουμε στο πρώτο μας ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη. Γενικώς οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να συμβάλλουν στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στους πελάτες του ξενοδοχείου καθώς και με την τοπική κοινότητα. Τέλος, ακόμη κι αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως οικονομικό ξενοδοχείο, όπως εμείς, δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην ποιότητα του κρεβατιού, στα μαξιλάρια, τα σεντόνια.

Οι μικρές, έξυπνες λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά στα σύγχρονα budget hotels;
Αν δείτε το πρώτο μας ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, είναι γεμάτο αστεία στοιχεία, τα οποία μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για να ανεβούν στο Instagram: από το κατάστημα δώρων, όπου πουλάμε αντικείμενα από νέους και ανερχόμενους Τούρκους σχεδιαστές, μέχρι τις πλαστικές αγελάδες που έχουμε στο ασανσέρ ή τις ιδιαίτερες σειρές ρούχων με τοπικά αστεία κι ευφυολογήματα. Μας αρέσει να παίζουμε με το λογότυπό μας σε δημόσιους χώρους, καθώς επίσης και με τις εικόνες «I-Am Istanbul», που δημιούργησε το design studio μας. Ακόμη, έχουμε δημιουργήσει κάτι μοναδικό με την πλατφόρμα μας «Meet the Locals».

Πόσο σημαντική είναι η έξυπνη χρήση της τεχνολογίας για τη σύγχρονη φιλοξενία;
Καταρχάς, ξεκινάει με το γρήγορο check in. Οι πελάτες του ξενοδοχείου μας μπορούν να επιβεβαιώσουν την κρτάτησή τους διαδικτυακά 24 ώρες πριν από την άφιξή τους κι έχουν 24ωρη δυνατότητα επικοινωνίας με το προσωπικό του ξενοδοχείου μέσω WhatsApp. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους μπορούν να συνδέσουν το smartphone με την οθόνη της τηλεόρασης και να απολαύσουν γρήγορη και δωρεάν σύνδεση wi-fi σε όλους τους χώρους. Το Netflix είναι επίσης προσβάσιμο από τον προσωπικό λογαριασμό του καθενός στο δωμάτιο. Έχουμε bluetooth ηχεία στο μπάνιο, ώστε να μπορεί κάποιος ν’ ακούσει τα αγαπημένα του τραγούδια όσο κάνει ντους. Στα επόμενα ξενοδοχεία μας θα είστε σε θέση να ανοίξετε την πόρτα σας, να ελέγξετε τα φώτα με το τηλέφωνο και να παραγγείλετε ως υπηρεσία δωματίου από τα τοπικά εστιατόρια στη γειτονιά κατευθείαν στο δωμάτιο!

www.cloud7hotels.com

Βαλσάμης Δουκάκης