Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Μάνη Πάσχα

Πώς να συνοψίσεις το Πάσχα στην Πελοπόννησο; Από τις ατελείωτες ακτές της Μεσσηνίας και της Ηλείας αλλά και την εξωτική Ελαφόνησο μέχρι τα ελατοδάση της Ορεινής Αρκαδίας, τους πύργους της Μάνης, τα ιστορικά Καλάβρυτα και την κοντινή έκπληξη του ατμοσφαιρικού Αίγιου, κάθε προορισμός έχει τη χάρη του και το 2024 που το Πάσχα πέφτει Μάιο αυτή η χάρη είναι διπλή! Ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες για κατανυκτικές λειτουργίες, καταπράσινα φαραγγια και καταρράκτες, αρχαιολογικοί χώροι παγκόσμιας αίγλης και υπέροχα κάστρα, πετρόχτιστα χωριά με τοπικές νοστιμιές και, βέβαια, υπέροχες παραλίες που μας περιμένουν να τα ξεχάσουμε όλα και να πάρουμε το βάπτισμα του καλοκαιριού μονοπωλούν τις μέρες και τις νύχτες μας και το μοναδικό δίλημμα που έχουμε κάθε πρωί είναι αν θα ξεχαστούμε στην ξαπλώστρα ή το μπαλκόνι μας αγναντεύοντας το Ιόνιο ή τον Κορινθιακό ή θα πάρουμε τους δρόμους και τα μονοπάτια.  

"Ammothines", Πετροχώρι Μεσσηνίας: Πάσχα με αύρα καλοκαιριού και τοπική νοστιμιά πάνω στην άμμο

Ammothines Πάσχα 2024 Πετροχώρι Μεσσηνίας

Ονειρεύεστε Πάσχα πάνω στη θάλασσα σε επαφή με τη φύση και μοντέρνα γαστρονομία με τοπικό πρόσημο; Αυτό το Πάσχα o Μαγιάτικος καιρός είναι με το μέρος μας και, μαντέψτε!, η υπέροχη παραλία με τις αμμοθίνες που έχουμε στο νου μας όταν σκεφτόμαστε καλοκαίρι δεν χρειάζεται πλοίο για να την προσεγγίσεις! Ο λόγος για το Πετροχώρι Μεσσηνίας, την εντυπωσιακή παραλία με τους αμμόλοφους που μας έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια ο πολυχώρος "Ammothines" συνδυάζοντας καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, με ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, διασκέδαση και εμπειρίες. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στις "Ammothines" εδώ.

"Capari Suites", Ελαφόνησος | Ένα χαλαρωτικό καταφύγιο μας ξεκλειδώνει τον νησιώτικο παράδεισο της Πελοποννήσου

Capari Suites Πάσχα 2024 Ελαφόνησος

Ένας μακρινός παράδεισος που θα τον νιώσετε σαν στο σπίτι σας, καθώς προσφέρει μια μαγευτική παραθαλάσσια και ορεινή θέα, απομονωμένο από τα γύρω σπίτια, τα ξενοδοχεία και τους κεντρικούς δρόμους, το "Capari Suites" φτιάχνει το ιδανικό περιβάλλον επαφής με τη φύση που ταιριάζει στην παρθένα γοητεία της Ελαφονήσου. Το νησί που μπήκε στον "χάρτη" των ταξιδιών μας χάρη στη μοναδική παραλία του Σίμου με την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10μ. σε ύψος, τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας και το μοναδικό πάντρεμα γης και θάλασσας σε μια λωρίδα που φαντάζει ως μονοπάτι προς τον ουρανό. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Capari Suites" εδώ.

"Callisto Suites", Μεσσηνία: Βρήκαμε το ιδανικό παραθαλάσσιο "εξοχικό" για Πάσχα στην ανερχόμενη Δυτική Πελοπόννησο

Callisto Suites Πάσχα 2024 Μεσσηνία

Μια ανάσα μακριά από το παραδοσιακό ψαροχώρι της Μαραθόπολης και μόλις 15 λεπτά οδήγησης μακριά από την κοσμοπολίτικη Γιάλοβα, το "Callisto Seaside Homes & Suites" αποτελεί ξεχωριστή επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. Ιδανική για Πάσχα, με πανέμορφες παραλίες, ξεχωριστές ιδέες για αρχαιολογικές και φυσιολατρικές εξορμήσεις και παραδοσιακά έθιμα στα χωριά της περιοχής (από ιπποδρομίες έως επιτάφιο σε βάρκες και αερόστατα), η Μεσσηνία μπαίνει φέτος δυναμικά στο ραντάρ μας.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Callisto Seaside Homes & Suites" εδώ.

"Corinthian Village", Βραχάτι: Πασχαλινή εξόρμηση της στιγμής στην κορινθιακή ακτογραμμή

Corinthian Village Πάσχα 2024 Βραχάτι

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, το Βραχάτι αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και το φιλόξενο ξενοδοχείο "Corinthian Village" το μικρό μας "χωριό" χαλάρωσης προσφέρεται για να απολαύσουμε Πάσχα οικογενειακό ή ρομαντικό. Απλωμένο σε μια έκταση 3.000 τ.μ., σε 4 κτίρια με διάφορους τύπους δωματίων, το "Corinthian Village" προσφέρει την πλέον ευχάριστη και άνετη εμπειρία διαμονής. 'Άνετα δωμάτια και 4 ανεξάρτητες βίλες με ιδιωτική πισίνα, τζάκι και κήπο, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως και 8 άτομα, μπορούν να γίνουν η βάση μας για οικογενειακές, παρεΐστικες ή και διακοπές ιδιωτικότητας με φόντο την γεμάτη εμπειρίες ακτογραμμή της Κορινθίας. 'Όμορφη επίπλωση, καταπράσινοι κήποι και όλες οι ανέσεις συνθέτουν ένα περιβάλλον φιλόξενο και οικείο που σε κάνει αμέσως να αισθανθείς άνετα, σαν στο εξοχικό σου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Corinthian Village" εδώ.

"Kalypso Residence", Μεθώνη: βρες το δικό σου πολυτελές εξοχικό για το Πάσχα στις μίνιμαλ βίλες στην καρδιά του Μεσσηνιακού τοπίου

Kalypso Residence Πάσχα 2024 Μεθώνη
© Mariana Bisti

Σε μια από τις πιο προικισμένες περιοχές της Μεσσηνιακής ριβιέρας, σε έναν κατάφυτο ελαιώνα στους λόφους της Μεθώνης, το νέο πολυτελές συγκρότημα "Kalypso Residence" προσφέρει διαμονή με ιδιαίτερες ανέσεις και ξεχωριστή αρχιτεκτονική και διακοσμητική φροντίδα. Κι όλα αυτά με υπέροχη θέα στη γραφική πόλη της Μεθώνης, το ατμοσφαιρικό κάστρο του 13ου αιώνα, το νησί Σαπιέντζα και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα που κόβει την ανάσα. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική που συνομιλεί με το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα, κάνει αίσθηση με το που φτάνεις στις βίλες, ενώ οι άνετοι χώροι, τα προσεγμένα έπιπλα, οι χαλαρωτικοί χρωματικοί τόνοι σε αρμονία με το τοπίο σε βάζουν αμέσως σε ζεν διάθεση. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Kalypso Residence" εδώ.

"MANNA", Αρκαδία: Αυτό το Πάσχα χαρίστε στον εαυτό σας ένα αξέχαστο ταξίδι στο ομορφότερο νέο ξενοδοχείο της σεζόν

MANNA Πάσχα 2024 Αρκαδία

Οι έμπειροι περιηγητές της Ορεινής Αρκαδίας σίγουρα έχετε φωτογραφίσει στο παρελθόν το εμβληματικό  έρημο σανατόριο του μεσοπολέμου με φόντο ένα από τα πιο παρθένα δάση ελάτης σε υψόμετρο 1200 μ. στο δρόμο για το χωριό Μαγούλιανα. Δημιούργημα της Άννας Μελάς, αδερφής του Παύλου Μελά, η οποία αφιέρωσε τη ζωή και περιουσία της στη δημιουργία ενός σανατόριου για τους στρατιώτες των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας, το 1929, πρόκειται ίσως για το μοναδικό κτίριο για του οποίου την κατασκευή έγιναν έρανοι σε 3 ηπείρους. Είναι ευχής έργον, λοιπόν, που το εξαιρετικό ιστορικά διατηρητέο ​​αυτό κτίριο που συνομιλούσε με τις αρχιτεκτονικές τάσεις της εποχής στην Κεντρική Ευρώπη είναι πάλι εδώ, μετά από την εγκατάλειψη για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες. Το νέο "MANNA" είναι ένα υποδειγματικό ορεινό resort, με σεβασμό στην ιστορία του.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "MANNA" εδώ.

"Natura Club & Spa", Καλό Νερό Κυπαρισσίας: Ξεχωριστή εμπειρία διαμονής για Πάσχα με θέα στο Ιόνιο

Natura Club & Spa Πάσχα 2024 Καλό Νερό Κυπαρισσίας

Όταν πριν είκοσι χρόνια, το 2004, η οικογένεια Τζαναβάρη πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Αθήνα και να αναζητήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής συμβιώνοντας με τη φύση, το σημείο που "φωλιάζει" σήμερα το "Natura Club & Spa" δεν επιλέχθηκε τυχαία. Φτάνοντας στην ξεχωριστή μονάδα που έχουν δημιουργήσει η τοποθεσία σε υποβάλει στους ρυθμούς της. Χτισμένο σε λόφο, ανάμεσα στους ελαιώνες και στο καταπράσινο δάσος, με το πλεονέκτημα όλα τα δωμάτια να αγναντεύουν τον Κυπαρισσιακό κόλπο, το "Natura Club & Spa" δικαιολογεί απόλυτα όσα υπόσχεται το όνομά του.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Natura Club & Spa" εδώ.

"Olympia Golden Beach Resort & Spa", Κυλλήνη: Γιατί το Πάσχα στο βραβευμένο ξενοδοχείο της Πελοποννήσου είναι εμπειρία

Olympia Golden Beach Resort & Spa Πάσχα 2024 Κυλλήνη

Οικογενειακό, φιλόξενο, πολυτελές, καινοτόμο, γευστικό, wellness, φιλικό στο περιβάλλον, το "Olympia Golden Beach Resort & Spa" στο Κάστρο Κυλλήνης είναι ένα resort που εξελίσσεται διαρκώς μες στα χρόνια. Το καλύτερο διαπιστευτήριο για την ποιότητά του είναι η σταθερή προτίμηση των επισκεπτών του και τα βραβεία που προσθέτει διαρκώς στο ενεργητικό του, με πιο πρόσφατα το Traveler Review Award 2024 από την Booking.com που ήρθε να προστεθεί σε διακρίσεις όπως αυτή του "Καλύτερου Οικογενειακού Ξενοδοχείου στην Ελλάδα" για το έτος 2023 στα Haute Grandeur Global Hotel Awards, Luxury Lifestyle 2023 Awards και Travellers Choice 2023. Μάλιστα, τη χρονιά που μας πέρασε ανακαινίστηκαν πλήρως τα μισά δωμάτια και σειρά έχουν τα superior bungalows και η βίλα.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Olympia Golden Beach Resort & Spa" εδώ.

Πέτρα & Φως, Μάνη: Πάσχα 4 αστέρων με θέα τον επιβλητικό Ταϋγετο

Πέτρα και Φως Πάσχα Μάνη

Η άνοιξη βρίσκει τη Μάνη στα καλύτερά της, με τα πετρόχτιστα χωριά και τους γυμνούς βράχους να γεμίζουν χρώματα από τα αγριολούλουδα, τη θάλασσα να μας καλεί για τις πρώτες βουτιές, τα μονοπάτια για πεζοπορίες σε αρχαίους τόπους και οι ιστορικές εκκλησίες για κατανυκτικές ακολουθίες. Σε ένα από τα πλέον προνομιακά "μπαλκόνια" της Μάνης, με πανοραμική θέα στον κόλπο του Οιτύλου και σε απόσταση αναπνοής από τη ζωηρή ατμόσφαιρα της Αρεόπολης αλλά και το μοναδικής ομορφιάς Λιμένι, το ξενοδοχείο "Πέτρα & Φως" έχει εδώ και χρόνια καθιερωθεί ως εγγυημένη πρόταση διαμονής για να "ξεκλειδώσετε" την ιδιαίτερη γοητεία του προορισμού. Με την επιβλητική ομορφιά της πέτρας και το άπλετο φως που υπόσχεται το όνομά του, το destination hotel συνδυάζει στα 23 δωμάτια και σουίτες του πολυτελή διαμονή και υψηλή αισθητική συνδυάζοντας την παράδοση με το μινιμαλισμό, και βέβαια αξέχαστη θέα. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Πέτρα & Φως" εδώ.

"Stomio Villague", Στόμιο Μεσσηνίας: ένα φιλόξενο "χωριό" καλοπέρασης για χαλαρό Πάσχα δίπλα στη θάλασσα

Stomio Villague Πάσχα 2024 Μεσσηνία

Η χαλαρότητα των παιδικών διακοπών πάνω στη θάλασσα που τόσο αποζητούμε μεγαλώνοντας γίνεται πράξη στη Μεσσηνιακή ακτογραμμή που "κρύβει" ακόμη γραφικούς προορισμούς και ατελείωτες παραλίες αλλά και φροντισμένες και προσιτές οικογενειακές μονάδες που μπορούν να γίνουν η βάση μας για να γνωρίσουμε την περιοχή. Μια ξεχωριστή τέτοια περίπτωση είναι το συγκρότημα "Stomio Villague" σε ένα από τα γραφικότερα παραθαλάσσια σημεία της Μεσσηνίας, το Στόμιο, γνωστό στους ντόπιους για την  όμορφη ομώνυμη παραλία, με κρυστάλλινα νερά και χοντρό βότσαλο. Φέτος που το Πάσχα πέφτει αργά η περιοχή είναι ιδανική για πρώτη γεύση καλοκαιριού, ενώ δεν λείπουν τα ξεχωριστά τοπικά έθιμα, από το διάσημο Σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα και μικρότερες εκδοχές του σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας μέχρι τα "Λελώνεια" με την ιππική παρέλαση τη Δευτέρα του Πάσχα στα γειτονικά Φιλιατρά. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Stomio Villague" εδώ.

"Το Σπίτι της Μαριώς", Καλάβρυτα: Πάσχα με τις παραδοσιακές γεύσεις της Αχαϊκής γης και παράδοσης στο πιάτο

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα 2024 Καλάβρυτα

Έχοντας ξεκινήσει το γαστρονομικό του ταξίδι  από το 2007 στα Βραχναίικα της Πάτρας και από το 2015 σε έναν όμορφο χώρο 4 χλμ. από τα Καλάβρυτα, στο μέσο της απόστασης της πόλης από το Μέγα Σπήλαιο, "Το Σπίτι της Μαριώς" δεν ανέβηκε μόνο υψόμετρο αλλά ανεβάζει διαρκώς τον πήχη στη γευστική του πρόταση. Η Μαρία Ανδριοπούλου και ο Γεώργιος Μανίκας αγαπούν τον τόπο και τα προϊόντα του και αυτό φαίνεται ήδη από την αναζήτηση των υλικών και το σεβασμό της εποχικότητας που φέρνει τα καλύτερα της Αχαϊκής γης στο τραπέζι μας. Μανιτάρια, σπαράγγια, άγρια χόρτα είτε αναδεικνύονται σε νόστιμα πιάτα, όπως πίτες και κριθαρότα, είτε μας κερδίζουν με την ατόφια απλότητά τους. Ειδικά οι πίτες είναι εδώ μεγάλο κεφάλαιο και δεν τις παραλείπουμε ποτέ! 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Σπίτι της Μαριώς" εδώ.

"11 Suites", Αίγιο: Mια νέα σύγχρονη εμπειρία φιλοξενίας μας υποδέχεται για Πάσχα στο "Μπαλκόνι του Κορινθιακού"

11 Suites Πάσχα 2024 Αίγιο

Μερικές φορές οι πιο ευχάριστες ταξιδιωτικές εκπληξεις βρίσκονται εκτός ραντάρ και τόσο κοντά μας, και όποιος έχει αποδράσει στην περίφημη παραλιακή ακτογραμμή της Αιγιάλειας και έχει εξερευνήσει τα ορεινά και την εξοχή της Αχαΐας το γνωρίζει καλά. Το νέο boutique hotel "11 Suites" που έφερε την smart luxury φιλοσοφία φιλοξενίας και την εξατομικευμένη εμπειρία στο κέντρο του Αιγίου είναι η καλύτερη βάση διαμονής για να ανακαλύψετε κι εσείς τις ομορφιές της πόλης και της γύρω περιοχής! Το Πάσχα στο Αίγιο και τις εξοχές της Αχαΐας το φετινό Μάιο μάς περιμένει με ιστορικά μοναστήρια που ακολουθούν κατανυκτικά το τελετουργικό, μοναδικές φυσιολατρικές εκπλήξεις, ιστορικά μνημεία, μουσειακούς και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σύγχρονους χώρους πολιτισμού και δελεαστικές παραλίες για την πρώτη βουτιά της σεζόν. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "11 Suites" εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.