Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Πάσχα_Σπέτσες

Από τις περιφορές των επιταφίων στα Αναφιώτικα όπως του Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Αικατερίνης και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, μέχρι τον Λυκαβηττό όπου ο Άγιος Γεώργιος και ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων προσφέρουν την πιο εντυπωσιακή θέα για να θαυμάσουμε τα βεγγαλικά την Ανάσταση, το Πάσχα του 2024 η πόλη γιορτάζει με τον δικό της τρόπο. Φέτος που οι γιορτές πέφτουν Μάιο, τα παράλια της Αττικής μας περιμένουν για ρομαντική Ανάσταση δίπλα στη θάλασσα όπως στο νησιωτικο ξωκκλησι των Ιμβριων στο Λαγονήσι. Ο Αργοσαρωνικός έχει τα δικά του τελετουργικά παρά θιν’ αλός, από τον θαλασσινό Επιτάφιο της Ύδρας μέχρι τη συνάντηση των Επιταφίων υπό το φως των κεριών στην πλατεία της Ντάπιας, το "Χριστός Ανέστη" στη γυναικεία μονή των Αγίων Πάντων, εν μέσω σχεδόν νεκρικής σιγής και το κάψιμο μιας βάρκας κατά την Ανάσταση θυμίζοντας τη γιορτή της Αρμάτας. 

"Athenaeum Intercontinental Athens", Αθήνα: Ανάσταση και Πάσχα με το πιο γιορτινό μενού

Athenaeum Intercontinental Athens Πάσχα 2024 Αθήνα

Ανάσταση στην Αθήνα; Αν επιλέξετε να περάσετε από κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού για να υποδεχθείτε το Άγιο Φως, μια ιδιαίτερη πρόταση για να γιορτάσετε γαστρονομικά το τέλος της Σαρακοστής το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι το a la carte menu του "Art Bistrot”. Στον σοφιστικέ χώρο του, στην καρδιά του ξενοδοχείου, μετά το γιορτινό welcome με κόκκινα αβγά για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας και μυρωδάτο τσουρέκι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Athenaeum Intercontinental Athens" εδώ

Cape Sounio, Σούνιο: Η Νέα Εποχή

Cape Sounio Πάσχα Σούνιο

Η καθηλωτική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, λαμπρό και στολισμένο, να γεμίζει μουσικές και ατμόσφαιρα. Τα παιδιά να αναζητούν τα κρυμμενα αβγά κι όλοι μαζί να φτιάχνουμε στεφάνια και κουλουράκια. Η οικογένεια γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι με τα αρώματα και τα χρώματα της άνοιξης να πλημμυρίζουν την ψυχή καλοσωρίζοντας την ευεξία. Οι ανακαλύψεις στις κρυμμένες σπηλιές, οι πρώτες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά, τα σπορ και οι περίπατοι με φόντο τη Μεσογειακή φύση στα καλύτερα της. Το πρωινό ξύπνημα στο Cape Sounio και η ενέργεια και η ευεξία που σου μεταδίδει κάθε λεπτομέρεια της φιλοξενίας σε αυτό το μοναδικό resort - retreat της Αττικής Ριβιέρας δύσκολα περιγράφεται με λόγια.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο Cape Sounio εδώ

"Elaia Luxury Suites": Ιδιωτικότητα και πολυτέλεια σε πρώτο πλάνο 

Elaia Luxury Suites Πάσχα 2024

Ο ιδανικός προορισμός διακοπών αλλά και σύντομων αποδράσεων περιμένει όποιον θέλει να βιώσει την απόλυτη εμπειρία κάτω από έναν όρο: "απόλυτη ιδιωτικότητα και διακριτική πολυτέλεια". Με πολλαπλές επιλογές high-end διαμονής το "Elaia Luxury Suites" έχει κάτι για κάθε είδους ταξιδιώτη που αρέσκεται στην προσωποποιημένη premium φιλοξενία. Όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα από τα νότια προάστια μέχρι την Μύκονο και τη Μήλο, οι βίλες και οι μεζονέτες του portfolio της "Elaia Luxury Suites" αποτελούν το τέλειο ορμητήριο για απόδραση στα down town σημεία της κάθε περιοχής. Σύγχρονο design και comfort φιλοσοφία συνθέτουν το μωσαϊκό της γοητευτικής φιλοξενίας στα πιο προικισμένα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκινώντας από την Γλυφάδα και φτάνοντας στο Λαγονήσι και στη Βούλα ενώ την δική τους κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα χαρίζουν οι βίλες στην καρδιά της Μυκόνου και στον ολοζώντανο Αδάμαντα της Μήλου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Elaia Luxury Suites" εδώ

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

GRANDE BRETAGNE

Το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο είναι σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα όλο τον χρόνο προσφέροντας ολοκληρωμένες εμπειρίες σε ντόπιους και ταξιδιώτες. Είτε λοιπόν παραμείνετε στο κλεινόν άστυ είτε βρεθείτε στην πρωτεύουσα για τις πασχαλινές σας διακοπές, το πακέτο που διαθέτει είναι πάντα ιδιαίτερα ελκυστικό. Για τα πασχαλινά σας δώρα θα επισκεφτείτε το "GB Corner Gifts & Flavors", στις προθήκες και τα ράφια του οποίου φιλοξενούνται φινετσάτες συνθέσεις δώρων, εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά, κομψές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες που αναδίδουν το χαρακτηριστικό άρωμα του ιστορικού ξενοδοχείου, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στη Μεγάλη Βρεταννία εδώ

"Plaza Resort", Ανάβυσσος: Το αγαπημένο σας "νησιώτικο" resort για Πάσχα δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ότι νομίζατε!

Plaza Resort Πάσχα 2024 Ανάβυσσος

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε και πολύ από την πόλη της Αθήνας για να ζήσουμε αυτό το Πάσχα με τη χαλαρότητα και τη γεύση από θάλασσα που τόσο του ταριάζει. Στην Παλαιά Φώκαια, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στην άμμο, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, το πεντάστερο ξενοδοχείο "Plaza Resort" θα γίνει η βάση μας για ένα απολαυστικό Πάσχα παρά θιν’ αλός. Για το Πάσχα του 2024 το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ειδικές προσφορές και πακέτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, είτε για όσους θέλουν να απολαύσουν εδώ τη διαμονή τους με πλήρεις παροχές, από ειδικές τιμές για τα εορταστικά γεύματα και ζωντανή μουσική μέχρι σετ ομπρελών στην παραλία και στην πισίνα, είτε για όσους θέλουν απλά να απολαύσουν κάποιον από τους ξεχωριστούς μπουφέδες που θα στηθούν για το Αναστάσιμο δείπνο αλλά και για το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, με τη γνωστή γαστρονομική ποιότητα του ξενοδοχείου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Plaza Resort" εδώ.

"St. George Lycabettus Lifestyle Hotel", Αθήνα: Παραδοσιακό Πάσχα με την καλύτερη θέα στην Ευρώπη!

St. George Lycabettus Lifestyle Hotel Πάσχα Αθήνα

Ο Λυκαβηττός είναι ταυτισμένος με το Αθηναϊκό Πάσχα με το γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιώργη να μας περιμένει για κατανυκτική Ανάσταση και τον ανθισμένο λόφο να μας προκαλεί για περιπάτους με τις μαγευτικές μυρωδιές του. Αν αγαπάτε αυτή την ξεχωριστή όψη της πόλης, ιδανική πρόταση για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου είναι το Αναστάσιμο buffet που έχει ετοιμάσει το "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" στο rooftop restaurant "La Suite Lounge", πρόσφατα βραβευμένο ως "Καλύτερη θέα στην Ευρώπη". Ατενίζοντας την πόλη από ψηλά και τον κόσμο να κατεβαίνει με κατάνυξη με το "Άγιο Φως" στα κεριά τους, μας περιμένει, όπως πάντα, με έναν ξεχωριστό συνδυασμό παραδοσιακών και ευφάνταστων γεύσεων.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" εδώ

"Yayaki", Σπέτσες: Στο πανέμορφο "σπίτι" του Karl και της Hannah η φροντίδα για τον επισκέπτη είναι η ίδια που δείχνουν στους φίλους και την οικογένειά τους

Yayaki Πάσχα 2024 Σπέτσες

Αποτίνοντας έναν ξεχωριστό φόρο τιμής στις ρίζες τους και τη γενναιοδωρία των γιαγιάδων τους, με μπόλικο μεράκι, ποίηση και γνώση, ο Karl και η Hannah έδεσαν στις Σπέτσες δημιουργώντας το "Yayaki". Αξιοποιώντας τις σπουδές τους στη διάσημη ξενοδοχειακή σχολή της Glion στην Ελβετία, όπου γνωρίστηκαν, και την εμπειρία τους από την καριέρα τους στην άλλη πλευρά της Μάγχης, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ο Karl και στο ψηφιακό μάρκετινγκ η Hannah, το ζευγάρι άφησε τις βαλίτσες του στις Σπέτσες και έδωσε πνοή στην περιπέτεια της δημιουργίας του δικού τους boutique hotel στη γη των προγόνων τους και των ονείρων τους. 

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Yayaki" εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.