Στέλιος Κασόνγκο

Στέλιος Κασόνγκο

  • Διάρκεια: 110'
  • 3

Η ομάδα Νάμα παρουσιάζει την ιστορία του Χρήστου, που κληρονομεί μια ημιυπόγεια αποθήκη και ονειρεύεται στεγάσει εκεί το όραμά του για μία μουσική σκηνή. Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή, με τον Χρήστο να έχει συμπαραστάτες τη θεία του αλλά και τον αγαπημένο του φίλο, τον Στέλιο Κασόνγκο. Ο Στέλιος, μετανάστης τρίτης γενιάς από τη Βόρεια Κένυα και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, δέχεται ενθουσιασμένος την πρόταση συνεργασίας του Χρήστου και η προσπάθεια για την δημιουργία της επιχείρησής τους ξεκινά και προχωρά μέχρι την έλευση του Άλκη, του ετεροθαλούς αδελφού του Χρήστου, που θα ανασύρει στην επιφάνεια μυστικά αλλά και δηλητηριώδεις εκφάνσεις της κοινωνίας.


Ερμηνεύουν: Σ. Ακίνολα, Τζ. Παπαδόπουλου, Άγης Εμμανουήλ, Π. Σκαρτσολιάς. Σκην.: Γ. Χατζηνικολάου. Κοστ.: Μ. Αναματερού. Μουσ.: Στ. Γιαννουλάκης. Φωτ.: Αντ. Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτική κριτική

Τα ζητήματα ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Χατζηνικολάου, που σκηνοθετεί ο ίδιος μαζί με την Ελένη Σκότη, και όπου μπλέκονται η μυθοπλασία και η βιογραφική μαρτυρία. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική