«Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου»: Ποιο μιούζικαλ; Είναι πάρτι!

Mια κεφάτη μασκαράτα κατά της ομοφοβίας είναι αυτό το μιούζικαλ, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε avant premiere για τους αναγνώστες του έντυπου «α». Οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης, με παγιέτες και απίθανες περούκες, συνθέτουν στη σκηνή του Μπάντμιντον το πρωταγωνιστικό τρίο ενός ξέφρενου πάρτι με τις χορευτικές επιτυχίες των ’80s.

«Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου»: Ποιο μιούζικαλ; Είναι πάρτι!

Mια κεφάτη μασκαράτα κατά της ομοφοβίας είναι αυτό το μιούζικαλ, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε avant premiere για τους αναγνώστες του έντυπου «α». Οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης, με παγιέτες και απίθανες περούκες, συνθέτουν στη σκηνή του Μπάντμιντον το πρωταγωνιστικό τρίο ενός ξέφρενου πάρτι με τις χορευτικές επιτυχίες των ’80s.

«Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου»: Ποιο μιούζικαλ; Είναι πάρτι! - εικόνα 1

Ολα ξεκίνησαν από μια ταινία. Ανατρεπτική και τολμηρή για τα δεδομένα της εποχής της, η cult ταινία­ του Στέφαν Έλιοτ «Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου» κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 1994 προκαλώντας αμηχανία αλλά κι έκπληξη στο κοινό, ενώ το 2006 μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή σε μορφή μιούζικαλ. Οι Αυστραλοί­ το αποθέωσαν και συνεχίζουν να το αποθεώνουν στο Σίντνεϊ, όπου πρωτοπαίχτηκε, το ίδιο και οι Λονδρέζοι στην πρώτη παρουσίασή του στην πόλη τους το 2009, ενώ στη Νέα Υόρκη το εξαντρίκ μιούζικαλ ανέβηκε το 2011. Το σενάριο προσάρμοσε θεατρικά ο δημιουργός της ταινίας με τη συνδρομή του Άλαν Σκοτ, ενώ την πρώτη θεατρική σκηνοθεσία έκανε­ ο Σάιμον Φίλιπς. Μέχρι σήμερα το «Priscilla» έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, βραβεία Tony, Οlivier και τέσσερα WhatsOnStage. ανάμεσά τους και αυτό του καλύτερου νέου μιούζικαλ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα παιχτεί επί ελληνικού εδάφους σε παραγωγή της ADaM Productions με τη συνεργασία των Nullarbor Productions και MGM On Stage.
Η υπόθεση Δύο drag queen και μια τρανσέξουαλ show women μετατρέπουν ένα λεωφορείο (με το όνομα Priscilla) σε κινούμενο σπίτι και αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην άγονη ενδοχώρα της Αυστραλίας με σκοπό να συναντήσουν τον γιο της μιας­. Παρά τις αντιξοότητες και τις αναποδιές που μπορεί να κρύβει ένα τέτοιο ταξίδι, εκείνες (έχοντας μέσα τους τη χαρά) γελούν, χορεύουν, μεταμφιέζονται και διασκεδάζουν με ακραίο τρόπο – ακόμη και σε συντηρητικές επαρχιακές πόλεις. «I will survive», τραγουδούν για να ξορκίσουν τη μιζέρια, την ομοφοβία και τα αδιέξοδα στα οποία μπορεί να οδηγήσει η επιλογή να ζήσεις με πάθος τη ζωή σου. Στην παράσταση θα ακούσουμε και άλλες γνωστές χορευτικές disco επιτυχίες, όπως το «It’s raining men», «What’s love got to do with it», «Hot stuff» κ.ά.

«Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου»: Ποιο μιούζικαλ; Είναι πάρτι! - εικόνα 2

Η ελληνική παραγωγή Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος έχει μπει πια για τα καλά στη θεατρική οικογένεια ως σκηνοθέτης, αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον ταλαντούχο Γιώργο Καπουτζίδη, τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Φώτη Σεργουλόπουλο και τον έμπειρο περφόρμερ Παναγιώτη Πετράκη, οι οποίοι ερμηνεύουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μαζί τους εμφανίζονται ο Παύλος Ορκόπουλος, η Ευαγγε­λία Μουμούρη και η Τάνια Τρύπη, οι ερμηνεύτριες Demy, Μελίνα των Vegas και Shaya, οι οποίες ερμηνεύουν τις ντίβες, αλλά και μια πολυμελής ομάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή που ποντάρει στα κοστούμια και τα σκηνικά, τα οποία μάλιστα έρχονται απευθείας από τη βραβευμένη παράσταση του Λονδίνου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αλέξιος Πρίφτης, που έχει και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης, ενώ η Χριστίνα Αργύρη είναι υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία. Τη μετάφραση και απόδοση του κειμένου έχουν κάνει ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Σταμάτης Πατρώνης.
Η παράσταση σε αριθμούς Στην παραγωγή χρησιμοποιούνται 471 κοστούμια, 45 περούκες, 120 ζευγάρια παπούτσια, 200 καπέλα και στολίδια κεφαλής. Σε κάθε παράσταση γίνονται 220 αλλαγές κοστουμιών και 40 αλλαγές περούκας – η πιο γρήγορη αλλαγή περούκας και μακιγιάζ γίνεται σε 15 δευτερόλεπτα! Οι ηθοποιοί φορούν συνολικά 48 μάσκες μακιγιάζ, με 6 δια­φορετικά σχέδια. Κάθε μήνα χρησιμοποιούνται 40 κραγιόν, σε 5 διαφορετικές αποχρώσεις, και πάνω από μισό κιλό glitter. Χρειάζονται 9 ρολά ταινίας συσκευασίας την εβδομάδα για να αφαιρεθεί το glitter από τα χείλια (οι ηθοποιοί «φιλούν» την ταινία για να το αφαιρέσουν γρήγορα). Επίσης, οι ντίβες ανυψώνονται πάνω από 10 μέτρα στον αέρα προτού κατέβουν στη σκηνή.
Το μιούζικαλ «Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου» ανεβαίνει στο Μπάντμιντον στις 6/5, σε avant premiere για τους αναγνώστες του έντυπου «α». Πληροφορίες στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα στις 30/4.

Περισσότερες πληροφορίες

Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 140 '

Δύο drag queens και μία τρανσέξουαλ ταξιδεύουν στην αυστραλιανή έρημο με σκοπό να συναντήσουν τoν γιο της μιας από αυτές, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν το σόου τους, πράγμα που αποδεικνύεται ριψοκίνδυνο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.