Η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει πιο "Μίνιμαλ" από ποτέ

Η γνωστή stand-up κωμικός έρχεται για δεύτερη χρονιά έτοιμη να ξεφορτωθεί όλα τα περιττά από τη ζωή της, με μία... λιτή παράσταση στον "Μικρό Κεραμεικό".

Μίνιμαλ Ήρα Κατσούδα

Η stand-up comedy παράσταση "Μίνιμαλ" της Ήρας Κατσούδα που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο "Μικρός Κεραμεικός" από τις 19 Οκτωβρίου, μετά από μια sold out σεζόν.

Μίνιμαλ Ήρα Κατσούδα

Σε αντίθεση με το σαλόνι στο πατρικό της, η Ήρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί όλα τα  περιττά από τη ζωή της και να την κρατήσει με τα απολύτως απαραίτητα, σε minimal επίπεδα. Όμως η διάσπαση προσοχής που έχει, μια ομηρία που λαμβάνει χώρα στον νιπτήρα της, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα Ιερά Ζώα, οι τοξικές σχέσεις, οι θεωρίες συνομωσίας, ο Νομός Ηλείας και πολλά ακόμα, δεν την αφήνουν να τα καταφέρει.

Η εκρηκτική ενέργειά της, η ικανότητά της να πιάνεται από το παραμικρό ερέθισμα και να χτίζει πάνω σε αυτό και η εγρήγορσή της είναι αξιοσημείωτες, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α", η οποία συνεχίζει: "Και το κείμενό της, βέβαια, είναι απολαυστικό, μια ακατάπαυστη ροή θεμάτων ασύνδετων μεταξύ τους, που δεν υπάγονται σε κάποια κοινή θεματική, πλην ίσως των μικρών και μεγάλων παραλογισμών της ζωής (της) που μεταφέρει επί σκηνής σε ένα χειμαρρώδες εξηντάλεπτο."

Σημειώνεται ότι ο μινιμαλισμός ή τέχνη του ελάχιστου, είναι καλλιτεχνικό ρεύμα, με εφαρμογή κυρίως την γλυπτική και την ζωγραφική, που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1960. Και αυτό από μόνο του δεν έχει καμία σχέση με την παράσταση.

Μίνιμαλ Ήρα Κατσούδα

Η δημιουργός

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Tο 2017 παρουσίασε την σόλο της stand up comedy παράσταση "Xωρίς γλουτένη" και το 2019 την δεύτερη με τίτλο "Για γυναίκα, καλή είναι.” Έχει παρουσιάσει διάφορες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων τελετές  απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ (2019, 2020), TEDx, καθώς και την τελετής έναρξης του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2018). Συμπαρουσίασε με τον Σπύρο Μαργαρίτη την εκπομπή "Το Δίκτυο" στην ΕΡΤ2. Δημιουργός του Podcast "Μπράητ σάιντ” που συμπαρουσιάζουν με την Δ. Νικητέα. Έχει γράψει το θεατρικό έργο "Ο γάμος", ενώ έχει εργαστεί για χρόνια στον χώρο της διαφήμισης ως Copy Writer. Σπούδασε Οικονομικά (Α.Π.Θ.), κλασσική μουσική, χορό και υποκριτική.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Minimal

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η επιτυχημένη κωμικός, σε αντίθεση με το σαλόνι στο πατρικό της, προσπαθεί να ξεφορτωθεί όλα τα περιττά από τη ζωή της και να κρατήσει τα απολύτως απαραίτητα. Όμως η διάσπαση προσοχής που έχει, μια ομηρία που λαμβάνει χώρα στον νιπτήρα της, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα Ιερά Ζώα, οι τοξικές σχέσεις, οι θεωρίες συνομωσίας, ο Νομός Ηλείας και πολλά ακόμα, δεν την αφήνουν να τα καταφέρει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τριπλό εναρκτήριο ραντεβού στην Πειραιώς 260

Η πολυαναμενόμενη στιγμή έφτασε και η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πόρτες της με μία διεθνή θεατρική παράσταση και δύο παραστάσεις χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
31/05/2024

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η "Βότκα μολότοφ" και το "Lemon" ξεκινούν περιοδεία!

Τρεις παραστάσεις που είδαμε σε προηγούμενες σεζόν ξεκινούν την καλοκαιρινή πορεία τους σε διάφορα θέατρα της Αττικής, κάνοντας πρεμιέρα την ίδια μέρα του Ιουνίου.

Η Ελένη Ράντου συνεχίζει με το "Πάρτι της ζωής μου" τη σεζόν 2024-25

Η sold out παράσταση που χάρισε στην ταλαντούχα ηθοποιό το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" συνεχίζεται ακάθεκτη και για τρίτη σεζόν τον ερχόμενο χειμώνα.

Athens Comedy Festival: Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας σπάει κάθε ρεκόρ!

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ (από 30/5) με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και καλεσμένους και, το σημαντικότερο, περισσότερες παραστάσεις από ποτέ με πρωταγωνιστή το ίδιο το κοινό, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

6 παραστάσεις περφόρμανς και χορού για αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε για εσάς και σας προτείνουμε έξι ιδιαίτερες παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου καθώς και site specific performance που κάνουν πρεμιέρα από 30/5 έως και 5/6.

Αίμα στη σκηνή

Άκρως διασκεδαστική πρώτη πανελλήνια παρουσίαση ενός έργου που στηρίζεται στο εύρημα του "θέατρου μέσα στο θέατρο" και αφηγείται την τραγελαφική ιστορία ενός δευτεροκλασάτου θιάσου που ανεβάζει τον "Αμλετ". | Powered by Uber

Κήτος

Δύναμη, συναίσθημα, αμεσότητα και ειλικρίνεια -παρά τις ατέλειές του- διαθέτει το ανέκδοτο έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού, ο εξομολογητικός μονόλογος ενός παχύσαρκου άνδρα, και ανεβαίνει σε μία εξίσου άμεση παράσταση από τον Ευάγγελο Βογιατζή. | Powered by Uber