H κλασική "Λίμνη των κύκνων" ζωντανά στο City Garden Festival

Λίμνη των κύκνων

Χορευτές που συμμετείχαν σε διάσημα μπαλέτα όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου ή το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το μπαλέτο των μπαλέτων, την "Λίμνη των Κύκνων" του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Τα μέλη του International Stars Of Classical Ballet που δημιουργήθηκε στην Ελβετία και αποτελείται από χορευτές και σολίστ τριών χωρών, της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Ουκρανίας θα ζωντανέψουν την πιο ρομαντική μπαλετική ιστορία ερμηνεύοντας την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ στην αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και την Τρίτη 21 Ιουνίου στο City Garden Festival by Christmas Theater.

Στην "Λίμνη των κύκνων" η όμορφη Οντέτ, μετατρέπεται σε κύκνο από τον κακό μάγο Ρόθμπαρτ. Ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ μαγεμένος από την ομορφιά της ορκίζεται αιώνια πίστη και αγάπη. Ο μάγος όμως και η κόρη του Οντίλ, που γοητεύεται από τον πρίγκιπα, εφαρμόζουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Το χορόδραμα του Τσαϊκόφσκι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο Θέατρο Μπολσόι και από τότε αποτελεί σταθερή αξία στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Αν και στην αρχή αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η αποδοχή του στη συνέχεια ήταν αποθεωτική. Ειδικά μετά τις 15 Ιανουαρίου του 1895 και την παράσταση στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη, όπου ανέβηκε με νέα χορογραφία από τον Μάριους Πετιπά και τον Λεβ Ιβάνοφ. Σήμερα το έργο θεωρείται ως ένα από τα πιο πολύτιμα του Tchaikovsky καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες μπαλέτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Διάφανος ύπνος" συνεχίζεται για λίγες παραστάσεις στο Άλφα - "Ληναίος-Φωτίου"

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Σαρλόττε Μπεράντ "Τα όνειρα στο Τρίτο Ράιχ", κλείνει τον κύκλο της στη σκηνή της Πατησίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/06/2024

"Θεόφιλος Sold": Η παράσταση που σκηνοθετεί η Όλια Λαζαρίδου σε κείμενο Σαμσών Ρακά επιστρέφει

Μετά την επιτυχία στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών και στο Fougaro Art Center, η παράσταση που εμπνέεται από τη ζωή του αυτοδίδακτου ζωγράφου έρχεται ξανά για λίγες μόνο παραστάσεις.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει επιχορηγήσεις για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον Πολιτισμό

Δείτε τους 42 φορείς θα μοιραστούν το ποσό των 380.000 € που θα διατεθεί για την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων που στοχεύουν στη συμπερίληψη στον τομέα της τέχνης.

Το "Σκοτσέζικο ντους" ετοιμάζεται για περιοδεία

Η κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη με τη Μαίρη Ραζή (την οποία σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσόγκας) θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα εντός (κι εκτός) Αττικής.

Κυριακή Νασιούλα: Το "4 +Ένα" είναι για μένα μια (επι)στροφή στη φύση με όχημα το σώμα

Η νέα χορογράφος γράφει για την παράσταση χορού, που ενώνει τη φυσική, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το σύγχρονο χορό και τις καλές τέχνες, όπου τα στοιχεία της φύσης συνδιαλέγονται ως παλλόμενα σώματα επί σκηνής, λίγο πριν ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Για το Alok, η "κουήρ χαρά" είναι ο τρόπος του να υπάρχει σε έναν κόσμο που δεν το θέλει εδώ

Με αφορμή το stand-up comedy του που θα δούμε στις 4/6 στο Βέμπο, το καλλιτεχνό που σπάει τα στερεότυπα του φύλου μίλησε μαζί μας για την ομορφιά, τη σοφία και τις δυσκολίες της τρανς ζωής αλλά και για το χιούμορ ως μέσο για να εκφραστεί η πλήρης βεντάλια της ύπαρξής του.

Τη "Σπασμένη στάμνα" σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης αυτό το καλοκαίρι

Περιοδεία ξεκινά η κωμωδία του Χάινριχ Φον Κλάιστ που έχει ως θέμα τον λανθασμένο τρόπο άσκησης της δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της, με τον σκηνοθέτη, τον Αργύρη Αγγέλου και την Τζόυς Ευείδη να ανήκουν στον θίασο.