Τα δυο χορευτικά ραντεβού της εβδομάδας

Make any sound Make any sound move Make any sound move us


Η Ίρις Κάραγιαν και η Σοφία Μαυραγάνη αποτελούν αξιόλογες περιπτώσεις καλλιτεχνών που εργάζονται σιωπηλά, σεμνά και επί της ουσίας για την εξέλιξη του σύγχρονου χορού. Η πρώτη, στη νέα της χορογραφία με τίτλο "Make any sound Make any sound move Make any sound move us" (χορεύουν οι Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη και Σωτηρία Κουτσοπέτρου), παρατηρεί τον κόσμο μέσω των αισθήσεων, αφουγκράζεται το περιβάλλον και ενεργοποιεί τη φαντασία των χορευτριών της, καθώς βουτάνε και αφήνονται σε μια συνθήκη συνεχούς ροής. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και επιστρέφει στο θέατρο Θησείον από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η Σοφία Μαυραγάνη, χορογράφος που έχει μονίμως το βλέμμα στραμμένο στην έρευνα, παρουσιάζει με την ομάδα της Fingersix τη νέα της παράσταση. Στον "Πάταγο" με σύμβουλο ήχου τον Coti K. συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος και την υλικότητα της φωνής. Μέσω της αφαίρεσης κάθε ηχητικού ερεθίσματος, η κίνηση αναδεικνύεται σε αποκλειστική πρωταγωνίστρια. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 25, 26 και 27/2, στο πλαίσιο της δράσης Cultural Transfer, μια συνδιοργάνωση του περιοδικού για το θέατρο ACTII, της ομάδας χορού Fingersix και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique, στο θέατρο Κνωσσός.

Περισσότερες πληροφορίες

Make any sound Make any sound move Make any sound move us

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Αντλώντας από την πρακτική της «βαθιάς ακρόασης» της συνθέτριας Πολίν Ολιβέρος και τη συλλογή «Sonic Meditations» (1971), η χορογράφος αναζητά τη βαθύτερη σύνδεση με ό,τι μας περιβάλλει.

Πάταγος

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Δύο σώματα συντονίζονται σύμφωνα με μια παράδοξη εξίσωση μεταξύ ήχου και κίνησης. Η παράσταση εντάσσεται σε ένα τριήμερο δράσεων του περιοδικού ACTII, μαζί με το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Εlectric Νights» και τις ανοιχτές συζητήσεις «A Cultural Transfer».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αυτοί είναι οι νικητές των θεατρικών βραβείων "Δημήτρης Χορν" και "Μελίνα Μερκούρη"

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα ταλέντα του ελληνικού θεάτρου που αναδείχθηκαν νικητές των δύο βραβείων σε μια κοινή τελετή και μάθετε πού θα παίζουν αυτό το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/05/2024

Ο Δον Κιχώτης του Γιάννη Μπέζου σε περιοδεία

Δείτε νέες φωτογραφίες και μάθετε τους σταθμούς της θερινής πορείας που έχει προγραμματιστεί για το κωμικό ρομάντζο όπου πρωταγωνιστούν η Νάντια Κοντογεώργη, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης κι η Παρθένα Χοροζίδου.

Καλοκαίρι στον Πειραιά: Το Βεάκειο ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Μάθετε τα έργα αρχαίου και σύγχρονου ρεπερτορίου αλλά και τις παραστάσεις παιδικού θεάτρου και τις συναυλίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο ανοιχτό θέατρο στον Προφήτη Ηλία.

"Ορέστεια": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από τη σύμπραξη του Θεόδωρου Τερζόπουλου με το Εθνικό

Ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στο ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός που έρχεται στη φετινή Επίδαυρο, όπου ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης ανεβάζει ολόκληρη την τριλογία του Αισχύλου.

Θεατρικό Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη": Η Νάνσυ Σιδέρη αρνείται την υποψηφιότητά της

Με μια επιστολή προς το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη η υποψήφια ηθοποιός εξηγεί τους λόγους γι' αυτή την απόφαση.

Οι πέντε υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Ποιες είναι οι ηθοποιοί που ξεχώρισαν για την ερμηνεία τους τη σεζόν 2022-23 αλλά και τη συνολική τους πορεία, οι οποίες διεκδικούν την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη;

"Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning": Ένα project για άτομα με ειδικές ικανότητες με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Το θέατρο Τόπος Αλλού μάς συστήνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα που δίνει βήμα στα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση ως δημιουργούς και ενεργούς πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προσβασιμότητα.