Το "Lost Roots" είναι ένα wine bar με βαθιές οινικές ρίζες

Ένα φρέσκο σποτ στην Ηρακλειδών βάζει το κρασί σε πρώτο πλάνο.

Το wine bar Lost Roots στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο © Λεωνίδας Τούμπανος

Τρεις φίλοι από τον κόσμο του κρασιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο ένα feelgood wine bar, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γειτονιές της Αθήνας. Το "Lost Roots" έχει λοιπόν τις 'ρίζες' του σε μια οινική παρέα που μοιράζεται το ίδιο πάθος για τη γεύση. 

Στο Θησείο για κρασί

Οι Λάμπρος Σιαφάκας (που έχει εργαστεί στα "By the Glass" και "Materia Prima", σε κάβες σαν τις "Mr. Vertigo" και "Botilia" καθώς και εστιατόρια όπως το "CTC" και το μυκονιάτικο "Kensho"), Βαγγέλης Ράγγος ("Vintage", "Twenty One", "Materia Prima") και Δημήτρης Μπαλανίκας (με εμπειρία στα ξενοδοχεία της Σαντορίνης Astra Suites και West East"Vintage" και στα αθηναϊκά "Αρχοντικό", "Vintage", "Materia Prima") είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από το εν λόγω οινικό σποτ. 

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 7
© Λεωνίδας Τούμπανος
Ο Βαγγέλης Ράγγος

Έχοντας κάνει αρκετά ταξίδια που σχετίζονται με το κρασί μαζί σε αντίστοιχα δημοφιλείς προορισμούς -από την Αλσατία, το Νότιο Ροδανό και την Προβηγκία μέχρι το Μπορντό, το Μόσελ και τη Ριόχα- και δοκιμάζοντας χιλιάδες ετικέτες και ποικιλίες, εμπλούτισαν τις οινικές τους γνώσεις. Αποφάσισαν να μοιραστούν τις γνώσεις αυτές σε έναν προσεγμένο, minimal χώρο στο μέσο του πεζοδρόμου της Ηρακλειδών, με το "Lost Roots" να εκφράζει επιπροσθέτως και την αγάπη τους για την εστίαση. 

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην επισκέψιμη κάβα του συναντά κανείς περισσότερες από 200 ετικέτες τόσο του ελληνικού αμπελώνα όσο και του διεθνή (Παλαιός και Νέος Κόσμος), καθώς και προτάσεις σε κρασιά ήπιας παρέμβασης και natural. Οι επιλογές σε ποτήρι από την άλλη, ανέρχονται σε 25, με τη συγκεκριμένη λίστα ωστόσο να ανανεώνεται και να τροποποιείται τακτικά. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και αποστάγματα.

Διαβάστε Επίσης

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, έχει δοθεί έμφαση και στο πεδίο του φαγητού, εκεί όπου ο σεφ Νικόλας Παπαθανασίου εμπνέεται από ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις εμπλουτισμένες με επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα επαρκές μενού το οποίο αλλάζει ανά εποχή και διαθέτει ενδιαφέρουσες vegan και vegetarian προτάσεις. Η λίστα επιλεγμένων τυριών και αλλάντικών αλλάζει κι αυτή τακτικά.

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Λαμβάνοντας υπόψιν το έτερο wine bar της Ηρακλειδών "Agape" αλλά και τη σημαντική οινική άποψη του "Retro Gastro Funky Taverna", στον ίδιο ακριβώς δρόμο, ίσως και να μιλάμε για μία πιάτσα με επίκεντρο τον οίνο, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές του κέντρου. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Disable checkingPremium suggestions

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Roots

Ηρακλειδών 30, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.