"Arcadion Bistrot"

Κορφιάτικη μπιστρονομία με έμπνευση.

Arcadion Bistrot

Σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της Κέρκυρας, με πόστο στο Λιστόν, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, το "Arcadion Bistrot" αποτελεί γευστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο Νησί των Φαιάκων. Σύγχρονο, φιλικό και οικείο, έχει για αδιαπραγμάτευτη σταθερά τη φρέσκια πρώτη ύλη και για οδηγό την παράδοση, από την οποία ο κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Λέπεσης αντλεί έμπνευση για πιάτα που εξερευνούν τη δημιουργική πλευρά της ελληνικής γεύσης. Βραβευμένος τρεις φορές με Χρυσό Σκούφο και με θητεία σε εστιατόρια της Γαλλίας με αστέρια Michelin, μεταφράζει εδώ την εμπειρία του σε δημιουργίες που συνδυάζουν την ελληνική παράδοση, την κοσμοπολίτικη διάθεση και την τεχνική αιχμής, με στόχο τη δημιουργία γευστικών εμπειριών πρωτότυπων και συναρπαστικών.

Arcadion Bistrot

Ο πειραγμένος μουσακάς του, για παράδειγμα, με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητα τραγανά chips πατάτας και μια αέρινη μπεσαμέλ γιαούρτι, εμπλουτίζει την παραδοσιακή comfort γευστική παλέτα με μοντέρνες αποχρώσεις, ενώ η λίστα κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και οι signature προτάσεις από την κάρτα των κοκτέιλ, συμπληρώνουν μια γευστική εμπειρία που θέλεις να βιώνεις ξανά και ξανά.

Arcadion Bistrot

Chef's tip: "Κρατήστε χώρο για την τιραμισού μας, με μους μασκαρπόνε, χειροποίητο παρφέ ελληνικού καφέ και καραμελω- μένη λευκή σοκολάτα, σε σπιτικό σοκολατένιο brownie, για απόλαυση που δεν θέλεις να τελειώσει".

Καποδιστρίου 44, Κέρκυρα, 2661030110, arcadionbistrot.com/ bistronomie

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα