"Avant Garden"

Η γεύση της πρωτοπορίας στην Ερμούπολη.

Avant Garden

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων δεν έχει μόνο γοητεία, αλλά και γεύση εκθαμβωτική, την πεμπτουσία της οποίας μετασχηματίζει σε πιάταυψηλής δημιουργικότητας ο ατμοσφαιρικός, δροσερός κήπος του "Avant Garden". Στεγασμένο σ’ ένα ιστορικό νεοκλασικό του 1830, μια ανάσα από την πλατεία Μιαούλη, απέναντι ακριβώς απ’ το θέατρο Απόλλων, το κομψό εστιατόριο του σεφ-ιδιοκτήτη Κωνσταντίνου Μπουραντά προτείνει μια προσωπική fine dining κουζίνα, όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη, αποκλειστικά ελληνική και ως επί το πλείστον συριανή ή κυκλαδίτικη, γίνεται η βάση για πιάτα εμπνευσμένα και σοφιστικέ, με την εποχικότητα να κρατά τον πρώτο λόγο και το μενού να αλλάζει συχνά για να την ακολουθήσει.

Avant Garden

Έτσι, αυτή την περίοδο τα λευκά σπαράγγια συνοδεύονται από μορχέλες με αβγό, λαρδί και φουντούκια σε μια ζεστή σαλάτα που φέρνει τις γεύσεις της εποχής στο προσκήνιο, ενώ φαβορί όπως οι αγκινάρες πρωταγωνιστούν σε ριζότο "αλά πολίτα" με παστό λεμόνι, δαμάσκηνο και φουντούκι. Το steak σελινόριζας με ντεμιγκλάς λαχανικών είναι ένα vegan πιάτο που θα πείσει ακόμη και τους ακραιφνείς κρεατοφάγους, ενώ η τριλογία μοσχαριού (μπούτι, ουρά και μεδούλι) με μανιτάρια, φιστικοβούτυρο και αβγό θα γεμίσει τις διακοπές σας με comfort νοστιμιά που θα θυμάστε για καιρό.

Avant Garden

Chef's tip: "Τα ποιοτικά κοκτέιλ του bar μας, αλλά και η μεγάλη συλλογή μας από τζιν, θα γίνουν το ιδανικό άνοιγμα για το δείπνο σας, ενώ το κλασικό πλέον παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο με μαρέγκα και μπισκότο από χαρούπι και ελληνικό καφέ είναι το τέλειο φινάλε".

Πλ. Ι. Βαρδάκα, Ερμούπολη, 2281079416, www.avantgarden.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα