"Ammothines"

Βιωσιμότητα με παραδεισένιο φόντο.

Ammothines

Πάντα ανοιχτόκαρδη και πολυσυλλεκτική, η ωραία Μεσσηνία της Πελοποννήσου προσφέρει διαχρονικά στους επισκέπτες της φωτογενείς παραλίες, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις. Δύο χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται στις "Ammothines", που μοιάζουν με φυσική συνέχεια της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου και του πανέμορφου αμμόλοφού της.

Ammothines

Χάρη στις farm to table πρακτικές και τη συνάντηση της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές, παλιές και νέες προτάσεις του σταθερά δημιουργικού σεφ Δημήτρη Τσώτσου εστιάζουν στην απλοχέρη νοστιμιά. Αντλώντας εκλεκτές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό), το εστιατόριο του "Ammothines" μένει πιστό στη βιώσιμη φιλοσοφία του, την αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς, με χαρακτηριστικό couleur locale. Ακλόνητα πειστήρια αποτελούν η σουπιά με σπανάκι και κουσκούς, καθώς και τα τραγανά κι αφράτα arancini σπανακόρυζου. Ο πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας και τσιπς λαχανικών, είναι ένα από τα φαβορί του μενού που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ammothines

Chef's tip: "Εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές που φιγουράρουν στο ολοκαίνουργιο pop up restaurant 'Ammothines Fish Meze' και συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα".

Πετροχώρι, 2723041798, ammothines.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα