"Γλυκάνισος"

Το ψαροφαγικό φαβορί της Πυλαίας.

Γλυκάνισος

Οδεύοντας προς τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του, ο "Γλυκάνισος" (Top Notch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων 2020) παραμένει σταθερά στην αφρόκρεμα των ψαροφαγικών εστιατορίων της συμπρωτεύουσας, προσφέροντας ένα θαλασσινό πανόραμα για ντόπιους και ταξιδιώτες. Ποντάροντας με συνέπεια στις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, που καταφθάνουν καθημερινά από τα συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική, επισφραγίζει την καλή του φήμη, σερβίροντας φροντισμένα πιάτα στη λιτή και μοντέρνα σάλα του. Στη δημιουργική καρδιά του εστιατορίου μικροί οστρακοθησαυροί, μαλάκια, ταπεινά μικρόψαρα και μεγαλύτερα ψάρια μεταφράζονται με απόλυτη δεξιοτεχνία σε θαλασσινή ευωχία, αποδεικνύοντας τη βαθιά γνώση για το ψάρι, που αποτελεί για τους ανθρώπους του αντικείμενο πάθους εδώ και 15 χρόνια. 

Γλυκάνισος

Δυνατά χαρτιά της κουζίνας, οι κλασικές παρασκευές όπως τα ψητά μεγάλα ψάρια, που φέρνουν αφτιασίδωτη τη νοστιμιά της θάλασσας στο πιάτο. Στα ωμά, το σεβίτσε φαγκρί με ντομάτα, ξίδι από μάνγκο και τσιπς πατάτας και το ταρτάρ τσιπούρας με λάιμ παίζουν δυνατά, δίνοντας πάσα σε θαλασσινά πιάτα φουλ δημιουργικά, όπως η ουρά πεσκανδρίτσας σε αμπελόφυλλο με πολέντα και ψητό καλαμπόκι, το χταπόδι μπουγιουρντί με σαλάμι Λευκάδος, το νιόκι φάβας με χταπόδι. Το φινάλε σηματοδοτούν γλυκά όπως η πάβλοβα με παρφέ φιστίκι και το γαλακτομπούρεκο με παγωτό κανέλας.

Γλυκάνισος

Chef's tip: "Την καλοφαγική σύνθεση συμπληρώνουν 150 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και σειρά επιλεγμένων παλαιωμένων αποσταγμάτων".

Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, 2310302882, www.glikanisos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα