"Ferryman"

Η Κρήτη στα καλύτερά της.

Ferryman

Κατσαρόλες που σιγοβράζουν στις παρασιές, ολόφρεσκα και μοσχομυριστά κηπευτικά στα καλάθια, ατόφια αίσθηση φιλοξενίας, τραπέζια πλάι στο κύμα και μαγευτική θέα στον κόλπο της Ελούντας. Ο Άκης Σφυρογιαννάκης έχει δημιουργήσει ένα εστιατόριο προορισμός όχι μόνο για τη δημοφιλέστερη περιοχή του Λασιθίου, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, όπως μαρτυρά, άλλωστε, η αγάπη που του έχουν επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού, αλλά και το γεγονός ότι το "Ferryman" ξεχωρίζει επί σειρά ετών στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Ferryman

Ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα του αντλούν έμπνευση από τη γευστική παράδοση της Μεγαλονήσου, αξιοποιούν εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες και προσθέτουν μοντέρνα ματιά σε ένα τελικό αποτέλεσμα που δικαιολογημένα μνημονεύεται από όποιον το δοκιμάζει. Η βελούδινη κακαβιά με πετρόψαρα ημέρας και θαλασσινό νερό, ο τράγος-σήμα κατατεθέν και αρκετές ακόμη επιλογές αποτελούν διαχρονικά φαβορί αλλά και ξεχωριστούς λόγους για μία (ή περισσότερες) επισκέψεις στο "Ferryman", ενώ η συνεχώς εξελισσόμενη, εκλεκτική κάβα σιγοντάρει μια εμπειρία σπουδαίας αυθεντικότητας, που έχει την αγάπη για τα τοπικά προϊόντα ως βασικό υλικό.

Ferryman

Chef's tip: "Μία θέση σε κάποιο από τα στρωμένα πάνω στο κύμα τραπέζια θα σας κάνει να νιώσετε πραγματικά προνομιούχοι".

Ακτή Ολούντος, Λασίθι, 2841041230

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα