"Dal Professore Naxos"

Ιταλία-Νάξος σε συνάντηση κορυφής.

Dal Professore Naxos

Οι ιταλικές τεχνικές από τις μαγειρικές σπουδές του σεφ Νίκου Δημητροκάλη, σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες του νησιού και τις μνήμες απ’ τα παιδικά του χρόνια στη Νάξο, συνθέτουν ένα γευστικό πρίσμα μέσα απ’ το οποίο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, που απολαμβάνει αυτό το καλοφαγικό σημείο αναφοράς του Αιγαίου, γίνεται ακόμη πιο θεαματικό. Χειροποίητα ζυμαρικά, αέρινες πίτσες, νιόκι, ραβιόλια, ταλιολίνι και άλλα πολλά γίνονται o καμβάς που υποδέχεται τις γεύσεις της ναξιώτικης θάλασσας, αλλά και τα καλούδια της βουνίσιας παράδοσης του νησιού.

Dal Professore Naxos

Έτσι, πιάτα-υπογραφή όπως η θρυλική ψαρόσουπα του "Professore", ή τα νιόκι με αγριοκάτσικο και τα ραβιόλι με ξινομυζήθρα κι άγρια χόρτα, εναλλάσσονται με εμπνεύσεις της ημέρας, όπως η πάστα με σκορπίνα, η πεσκανδρίτσα σε λαρδί, ή τα ταλιολίνι με καρπάτσιο τόνου και σάλτσα cacio e pepe. Όσο για την πίτσα που λέγαμε, από την απαλή φινέτσα της Bufallina, με βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντοματίνια και βασιλικό, μέχρι την πληθωρική Bolognese με provolone, μοσχαρίσιο ραγού και flakes παρμεζάνας, οι επιλογές είναι πολλές, η ζύμη όμως είναι μία: τρυφερή, αέρινη και ορεκτική, θα σας αποκαλύψει πώς είναι να δαγκώνετε ένα σύννεφο νοστιμιάς κι αγνότητας. 

Dal Professore Naxos

Chef's tip: "Φροντίστε να κρατήσετε χώρο και για γλυκό, γιατί εδώ μιλάμε για αφράτο και ζουμερό, καθαρόαιμο τιραμισού, αλλά και στακάτη πανακότα με άρωμα ροδόνερου και φρούτα του δάσους".

Χώρα Νάξου, 2285027034, http://dalprofessorenaxos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα