"Marea Sea Spirit"

Θαλασσινή ελεγκάντσα.

Marea Sea Spirit

Από τα καλύτερα ψαροφαγικά στέκια της συμπρωτεύουσας, το αδερφάκι του δημοφιλούς "Γλυκάνισου" έχει ταυτιστεί με την κομψή θαλασσοφαγία. Στην κουζίνα, η πλάστιγγα της γεύσης γέρνει σταθερά προς τη θάλασσα, με την ψαριέρα του "Marea" να μοιράζει ιωδιούχους θησαυρούς στην ανοιχτόκαρδη φροντισμένη σάλα, αλλά και στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου, με φόντο τη ζωηρή περαντζάδα. Η πολυσχιδής θαλασσογραφία του ξεδιπλώνεται σε μια πολύχρωμη γευστική παλέτα με πιάτα δημιουργικής λογικής, περίτεχνα ζωγραφισμένα στα χρώματα της θάλασσας.

Marea Sea Spirit

Για του λόγου το αληθές, το ξεκίνημα με ωμοφαγικά φαβορί, όπως ο γαύρος με μαύρο ταραμά, το ταρτάρ τσιπούρας με  τσίλι και αβγοτάραχο Μεσολογγίου ή το μυλοκόπι σεβίτσε με  μάνγκο, ροδάκινο και δυόσμο, γράφει τον πρόλογο μιας ψαροφαγικής σύνθεσης με πιάτα-θησαυρούς από ολόφρεσκα  ψάρια και θαλασσινά, που προμηθεύονται καθημερινά από  συνεργαζόμενα καΐκια στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Marea Sea Spirit

Η γεύση  της απλότητας πρωτοστατεί στην ψητή φοκάτσια με αβγοτάραχο και στην Αθηναϊκή με μπλε καβούρι Κατερίνης, λίγο πριν το κυρίως κεφάλαιο με ζυμαρικά όπως τα paccheri με ραγού θαλασσινών, τα λινγκουίνι με γαρίδες και αβγοτάραχο Μεσολογγίου, η τσιπούρα φρικασέ, το μυλοκόπι στη λαδόκολλα με λαχανικά και πέστο τσουκνίδας και ψάρια ημέρας που αφήνονται  στη γοητεία της φωτιάς. 

Marea Sea Spirit

Marea Sea Spirit

Chef's tip: "Το φινάλε της καλοφαγικής εμπειρίας γράφουν επιδόρπια όπως το γαλακτομπού- ρεκο με παγωτό βανίλια και λευκή σοκολάτα ή το φινετσάτο αρμενοβίλ δίπλα  σε επιλεγμένα επιδόρπια κρασιά από την  πολύ προσεγμένη κάβα μας".

Στρ. Καλλάρη & Λώρη Μαργαρίτη 13, 2310257696, www.mareaseaspirit.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα