"Vassilenas Blue"

Ο "Βασίλαινας" γαστρονομεί σε μπλε φόντο.

Vassilenas Blue

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο εμβληματικός "Βασίλαινας" ταξιδεύει με τη βραβευμένη γαστρονομία του εκτός Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στο απέραντο μπλε της Αντιπάρου. Σε μια μαγική αυλή που μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία, κοντά και ταυτόχρονα μακριά από το πολύβουο κεντρικό σοκάκι του νησιού, γευματίζεις έχοντας για ταβάνι σου τον καλοκαιρινό ουρανό και απολαμβάνεις όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τον "Βασίλαινα" εδώ και πάνω από εκατό χρόνια: πιάτα μαγειρεμένα με μαεστρία και αγάπη, συνταγές ιστορικές και νέες, άριστη πρώτη ύλη ενισχυμένη εδώ με καλούδια των Κυκλάδων, με λίγα λόγια φαγητό αληθινό, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή και εκφράζει το όραμα του Θανάση Βασίλαινα για μια γαστρονομία με ουσία και φαντασία.

Vassilenas Blue

Η ομάδα του "Βασίλαινα" με επικεφαλής στην Αντίπαρο τον σεφ Βασίλη Παπαδόπουλο κουβαλά μαζί της γνώριμα πιάτα του αθηναϊκού εστιατορίου, αλλά προτείνει και σπεσιαλιτέ που ταιριάζουν γάντι στο κυκλαδίτικο καλοκαίρι.

Vassilenas Blue

Διαλέγουμε λοιπόν για την αρχή βελούδινη ταραμοσαλάτα, εξαίσια ελληνική σαλάτα, αλλά και φίνο μαγιάτικο σεβίτσε, ενώ για τη συνέχεια ποντάρουμε στο λαχταριστό γιουβέτσι με γαρίδες, τα πλούσια μάγουλα ροφού με λιγκουίνι και, ασφαλώς, στο ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, που θα ψηθεί αριστοτεχνικά στη σχάρα.

Vassilenas Blue

Η πλούσια κάβα μάς δροσίζει με τα καλύτερα κρασιά, το ένα πιάτο μετά το άλλο πλημμυρίζουν τις αισθήσεις και όλα μαζί δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια καλοκαιρινή βραδιά όπως την έχουμε ονειρευτεί.

Vassilenas Blue

Chef's tip: "Με τους επισκέπτες μας θέλουμε να ζούμε μαζί μια εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος, ένα γαστρονομικό ταξίδι με αφετηρία και προορισμό την πανέμορφη Αντίπαρο".

Χώρα Αντιπάρου, 2284063250, www.vassilenas.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα