Ταξίδι γεύσης και πολιτισμού με "Το Τρένο στο Ρουφ"

Επιβιβαζόμαστε στο πιο πολυταξιδεμένο bar-restaurant της πόλης, στα ζεστά βαγόνια-αντίκες της γνωστής καλλιτεχνικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου "το Τρένο στο Ρουφ".

Τρένο στο Ρουφ

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το πολύβουο Γκάζι, πάνω στις ράγες του σιδηροδρομικού και προαστιακού σταθμού Ρουφ, τα βαγόνια που ανακαίνισε με πάθος η ηθοποιός και σκηνοθέτις Τατιάνα Λύγαρη περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Το τρένο στο Ρουφ

Το παλιό, ξύλινο, φορτηγό βαγόνι, που στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μετέφερε "ίππους 8 και άνδρες 20" λειτουργεί πλέον ως bar με "ψαγμένη" μουσική, ποτό και ελαφρύ φαγητό. Σε αυτό το ατμοσφαιρικό "Wagon – Bar" με την πατίνα του χρόνου, τον χαμηλό φωτισμό από παλιές απλίκες τρένων, καθρέφτες, κηροπήγια και μια αυτοφωτιζόμενη μπάρα, θα απολαύσετε το ποτό σας αλλά και ελαφρύ φαγητό ενώ θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τους καλλιτέχνες των παραστάσεων ή ακόμα και να οργανώσετε τα προσωπικά event σας με επιλεγμένα ακούσματα από DJs. 

Το Τρένο στο Ρουφ

Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται στο "Wagon-Restaurant", την προπολεμική ιταλική εστιάμαξα, που αναπαλαιώθηκε και λειτουργεί ως εστιατόριο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας σε αυθεντική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Στο μενού θα βρείτε ζεστά και κρύα πιάτα, τη χορταστική σαλάτα "του σταθμού", την πίτα της Ευλαμπίας, τα ζουμερά μπιφτέκια "της Αποβάθρας", τα linguini "λαθρεπιβάτες" και άλλες γευστικές προτάσεις συνοδεία από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. 

Το τρένο στο Ρουφ

Τους καλοκαιρινούς μήνες απολαύστε το φαγητό και το ποτό σας όχι μόνο μέσα στα βαγόνια αλλά και στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σκηνικό της πόλης, την καταπράσινη, open-air "Αποβάθρα" του "Τρένου στο Ρουφ" με φόντο τον αττικό ουρανό, τα ελαιόδεντρα, τις ανθισμένες πικροδάφνες και τα φωτισμένα βαγόνια της μοναδικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου. Η "Αποβάθρα" λειτουργεί του θερινούς μήνες για ποτό και φαγητό, προβολές θερινού κινηματογράφου και αναπάντεχα μουσικά live. Κι αν ψιλοβρέξει και φυσήξει, ομπρέλες, θερμάστρες και κουβερτούλες είναι πάντα στη διάθεσή σας για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον φιλόξενο και arty χώρο.

Το τρένο στο Ρουφ

Ο χώρος διαθέτει δωρεάν υπαίθριο parking | το Wagon – Bar, το Wagon – Restaurant και το υπαίθριο Bar-Restaurant "Αποβάθρα" είναι προσβάσιμα με αναπηρικό αμαξίδιο

Περισσότερες πληροφορίες

Τρένο στο Ρουφ (το)

Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ Ιεράς Οδού & Γέφ. Χαμοστέρνας), Σταθμός Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα