"Μυστικός Kήπος"

Όταν η πλατεία του χωριού ήρθε στο Χαλάνδρι.

Μυστικος κηπος

Περνώντας από έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Χαλανδρίου, δεν μπορείς να μαντέψεις ότι στο βάθος καμουφλάρεται ένας κήπος, όχι μόνο μυστικός αλλά και παραδεισένιος. Ο "Μυστικός Κήπος" κρύβεται από τη βοή της πόλης χάρη στην ανθισμένη λεμονιά, τα δεκάδες λουλούδια και τα αναρριχώμενα φυτά, τα οποία σε τηλεμεταφέρουν στην πλατεία του χωριού! Μπορεί η ολάνθιστη αυλή να κλέβει την παράσταση, ωστόσο δεν γίνεται να μη σε παρασύρει η σύγχρονη ελληνική κουζίνα που κινείται με άνεση ανάμεσα σε κορυφαία κλασικά και αναπάντεχα twists.

Κρατώντας την παράδοση με αυθορμητισμό, οι μεζέδες που φτάνουν στο τραπέζι υπογραμμίζουν τη βαθιά νοστιμιά με ανατρεπτικά παιχνίδια. Οι τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας, η φάβα με καπνιστό χέλι Άρτας όπως και τα αλμυρά κανταϊφάκια με παστουρμά και τυριά είναι μερικά μόνο από τα πληθωρικά highlights σε έναν ενδιαφέροντα κατάλογο. Τολμηρές αλλά άκρως επιτυχημένες και οι vegetarian και vegan προτάσεις, με την τηγανιά μανιταριών με λάδι λεύκης τρούφας να πείθει και τους φανατικούς κρεατοφάγους.  

Tip: Όσο για το καλοπίνειν, πολλές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα –και κάποιες vegan– συνοδεύουν αριστοτεχνικά τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

Περισσότερες πληροφορίες

Μυστικός Κήπος

Καραολή & Δημητρίου 21, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα