''Nikkei Peruvian Restobar''

Στους τροπικούς του Κολωνακίου.

Nikkei

Mια σικάτη εκδοχή των πιο τροπικών μας ονείρων είναι η κατάφυτη αυλή της καλοκαιρινής έδρας του "Nikkei", έτσι όπως απλώνει τα εξωτικά της φύλλα σαν ένα ψηλό τείχος από πράσινο που κλείνει μέσα του ένα δροσερό καταφύγιο, φλερτάροντας με τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό.

Μέσα στη γεμάτη φρεσκάδα αυτή φωλιά, ο ταλαντούχος σεφ του "Nikkei" Σπύρος Μαυροειδής και η εξαιρετική bar-lady Μαίρη Ταλαιπώρου μας υποδέχονται φέτος με ολοκαίνουργιες ιαπωνοπερουβιανές γεύσεις και δημιουργικά κοκτέιλ.

Το Nikkei ceviche με μυλοκόπι, γαρίδα, καλαμάρι τεμπούρα και κουμκουάτ, τα tacos με χταπόδι, chorizo και daikon και οι gyozas με pata negra και παρμεζάνα με τρούφα είναι σταθερά φαβορί, ενώ η λίστα με τα sushi rolls περιλαμβάνει hits όπως το nigiri φουαγκρά με τζίντζερ, gastric sauce και πιπέρι sansho. Πλάι στα πιάτα, τα γαστρονομικά κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου στέκουν ως άξιοι υπασπιστές, με μεγάλη γκάμα από sours, αλλά και signature δημιουργίες σαν το καταπράσινο Laguna Shimpe, με βότκα αρωματισμένη με μετσοβόνε, χειροποίητη σόδα από αγγούρι, γιασεμί και ιαπωνικό λεμόνι.

Tip:  Η ιδιαίτερα ενισχυμένη wine list του "Nikkei" προσφέρει ακόμη μία βεντάλια από επιλογές, ενώ την εμπειρία κλείνουν τα signature desserts, βάζοντας την πληθωρική σφραγίδα τους σ’ αυτή την όαση της καλοκαιρινής Αθήνας, που μας κάνει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της.

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα