"The Veranda": Δείπνο στη σκιά του Ποσειδώνα

Το à la carte εστιατόριο του "Aegeon beach hotel" στο ακρωτήριο του Σουνίου, εκεί που άλλοτε οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα, στέκει σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

The Veranda

Το à la carte εστιατόριο του "Aegeon beach hotel" στο ακρωτήριο του Σουνίου, εκεί που άλλοτε οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα, στέκει σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Το "Veranda" είναι θερινός προορισμός με τα όλα του: το μάτι αγκαλιάζει πανοραμικά τη θάλασσα και τον Ναό του Ποσειδώνα, όσο φινετσάτες πινελιές πολυτέλειας σιγοντάρουν ένα ραφιναρισμένο ψαροφαγικό σενάριο. Ο ούριος άνεμος του Σαρωνικού σκάει στα λευκοστρωμένα τραπέζια του, όπου αλωνίζουν κυρίως διαμάντια του ελληνικού βυθού, σε πιάτα κλασικής αλλά και δημιουργικής θαλασσοφαγίας με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Πορή.

The Veranda

Τα ωμά για το ξεκίνημα έχουν την τιμητική τους, με πιάτα όπως το δαντελένιο καρπάτσιο λαβράκι με μεσογειακά αρωματικά, κρέμα λεμόνι και πέρλες ελαιολάδου, το ελαφρώς πικάντικο σεβίτσε με καλκάνι και σολομό και το τατάκι τόνου, μαριναρισμένο με σάλτσα σόγιας και μοσχολέμονο. Το μαστιχωτό χταπόδι σχάρας και τα ψητά χτένια στα ζεστά ορεκτικά είναι ενδεικτικά της μαεστρικής διαχείρισης της πρώτης ύλης, ενώ, προχωρώντας στα κυρίως, το δίχρωμο κριθαράκι θαλασσινών, η βαθιά νόστιμη γαριδομακαρονάδα και το φιλέτο καλκάνι μενιέρ ανήκουν στα highlights. 

The Veranda

Δεν λείπουν και οι κρεατοφαγικές προτάσεις, όπως το σιγομαγειρεμένο για ώρες αρνί με πουρέ μελιτζάνας, η μπριζόλα μαύρου χοίρου με χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες και το μοσχαρίσιο φιλέτο Chateaubriand. Θα κλείσετε με ωραιότατο εκμέκ τσουρέκι, σπιτική πορτοκαλόπιτα ή κλασική κρέμα καραμελέ με φρέσκια βανίλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα