"Καστελόριζο": Καλοκαίρι στη Βάρκιζα

Με φόντο την πάντα εντυπωσιακή θέα και το ζεν του απέραντου γαλάζιου να συνοδεύει τις σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν ιώδιο, εδώ έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Καστελόριζο

Στο γραφικό λιμανάκι της Βάρκιζας, εδώ και τρεις και πλέον δεκαετίες, το "Καστελόριζο" γράφει τη δική του θαλασσοφαγική ιστορία, διατηρώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας. Με φόντο την πάντα εντυπωσιακή θέα και το ζεν του απέραντου γαλάζιου να συνοδεύει τις σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν ιώδιο, εδώ έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αιγαιοπελαγίτικο νησί. Κλασικό σημείο αναφοράς στα νότια για όλα τα παραπάνω, με πιάτα που αξιοποιούν όλα τα καλούδια της θάλασσας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις γαστρονομικές αποδράσεις της παρέας. 

Καστελόριζο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο φωτεινό και καλόγουστο αυτό ψαροφαγικό εστιατόριο, με την υπογραφή-εγγύηση 
του ομίλου "Καστελόριζο", τα φρέσκα πετρόψαρα συναντούν τη σφυρίδα και τα λαχανικά στην all time classic χωριάτικη μπουγιαμπέσα, οι κοκκινιστές γαρίδες σαγανάκι με φέτα Ηπείρου δίνουν πάσα στη μοσχοβολιά των αχνιστών μυδιών σε αρωματικό ζωμό, τα τηγανητά καλαμαράκια σιγοντάρουν το ξιδάτο χταπόδι με ρίγανη και τις φιλεταρισμένες σαρδέλες σχάρας. Από το θαλασσινό τσιμπούσι δεν λείπουν οι καπνιστές σπεσιαλιτέ, όπως ο τσίρος και το μπακαλιαράκι, ενώ με μπόλικο λεμονάκι θα απολαύσετε το συμιακό γαριδάκι και τα κυδώνια Χαλκίδας.

Καστελόριζο

Από το μενού δεν λείπουν πιάτα ζυμαρικών όπως το λινγκουίνι "Καστελόριζο" με θαλασσινά σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, το κριθαρότο με γαρίδες και το αρωματικό ριζότο, με γαρίδες, τζίντζερ και μοσχολέμονο. Αναζητήστε τις ψαριές ημέρας και ολοκληρώστε το γεύμα σας ένα σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό. 

Περισσότερες πληροφορίες

Καστελόριζο

Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα