"Τα Ρωμανάκια": Η Κρήτη περνάει πάντα από το στομάχι

Είναι ένας από τους σταρ της πλατείας Κοραή, καθώς εδώ και χρόνια κρατάει ψηλά την ποιότητα του κρητικού γαστρονομικού πλούτου και ακόμα ψηλότερα την αυθεντική φιλοξενία.

Τα Ρωμανάκια

Είναι ένας από τους σταρ της πλατείας Κοραή, καθώς εδώ και χρόνια κρατάει ψηλά την ποιότητα του κρητικού γαστρονομικού πλούτου και ακόμα ψηλότερα την αυθεντική φιλοξενία. Τα "Ρωμανάκια" στην Αγία Παρασκευή αποδίδουν τη γεύση της Μεγαλονήσου με γενναιοδωρία, ποντάροντας στις επιλεγμένες πρώτες ύλες και την ανόθευτη νοστιμιά. Σ’ένα χαλαρωτικό σκηνικό κάτω από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων, σήμα κατατεθέν της πλατείας, αναβιώνουν με μαστοριά εδέσματα για κρεατοφάγους, όπως το ριφάκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το πληθωρικό παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι. Εδώ θα βρείτε όλα τα κλασικά του ανεξάντλητου εδεσματολογίου της κρητικής κουζίνας, με εξέχοντες τους πεντανόστιμους γιαχνιστούς χοχλιούς. 

Τα Ρωμανάκια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το highlight του μαγαζιού μπορείτε να το δείτε να ψήνεται… αντικριστά και θα φτάσει στο πιάτο σας με χοντροκομμένες τσικαλάτες πατάτες που κάνουν θραύση. Πάντως, αξίζει να εστιάσετε και στα χειροποίητα σκιουφιχτά σε τρεις παραλλαγές: με μανιτάρια, με φιλετάκια χοιρινού ή με κοτόπουλου και τριμμένο ανθότυρο. Η δε στάκα, για μυημένους, σερβίρεται μόνη της ή με αβγά. Για τα περιζήτητα τραπέζια της πλατείας, η κράτηση κρίνεται απαραίτητη, ενώ όσο εναλλάσσονται οι εκλεκτές κρητικές νοστιμιές, σκουτουλοβαρίξτε τα ποτήρια σας με ρακή ή με το γλυκόπιοτο κρασί τους. 

Τα Ρωμανάκια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα