"Ε/Γ Ταξιδεύοντας": Με καπετάνιο την πρώτη ύλη γεμάτη αρώματα

Αναπόσπαστο κομμάτι ενός ψαροφαγικού σεναρίου με απροσπέραστη ποιότητα, τα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγένεια στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία αποτελούν ξεχωριστά σημεία αναφοράς για γνώστες και λάτρεις της θαλασσοφαγίας.

ΕΓ Ταξιδεύοντας © Λεωνίδας Τούμπανος

Αναπόσπαστο κομμάτι ενός ψαροφαγικού σεναρίου με απροσπέραστη ποιότητα, τα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγένεια στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία αποτελούν ξεχωριστά σημεία αναφοράς για γνώστες και λάτρεις της θαλασσοφαγίας. Με σλόγκαν "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα", τα δύο εμβληματικά ψαροφαγικά spots μάς αρμενίζουν στις ελληνικές θάλασσες με την πυξίδα πάντα στραμμένη στην εκλεκτή ποιότητα της πρώτης ύλης, την οποία παραλαμβάνουν όλο το χρόνο από καΐκια αλλά και μικροπαραγωγούς.

ΕΓ Ταξιδεύοντας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο σεφ Ηλιάδης Ιορδάνης οδηγεί τα αδερφάκια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" με πυξίδα την εποχικότητα, πάνω στην οποία βασίζει το καθημερινό μενού που διαμορφώνει, και πιστεύοντας ότι η νοστιμιά και η αυθεντικότητα κρύβονται στην απλότητα. Έτσι, παρουσιάζει πιάτα γεμάτα αρώματα που γίνονται απευθείας must, όπως οι τοματοκεφτέδες, η γαριδοσαλάτα με βινεγκρέτ από τσίπουρο Τυρνάβου ή το αχνιστό ψάρι ημέρας μαγειρεμένο στον ζωμό του με πατάτες, ντοματίνια, ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι. Άλλωστε, η κορυφαία ψαριέρα είναι το διαχρονικό επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το καλοκαίρι φιλοξενεί σαρδέλες, μπαρμπούνια, σφυρίδες, στήρες, φαγκριά αλλά και σκάρους, που εντυπωσιάζουν σε ποικίλες συνταγές, από μαρινάτοι σε χυμό λεμόνι, ανθό αλατιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έως ψητοί στον φούρνο με τομάτα και λεμονοθύμαρο. Η θαλασσινή κουλτούρα απογειώνεται μοναδικά με πολλές ετικέτες ούζου και τσίπουρου, που κάνουν καλή παρέα στα ψαρικά.

ΕΓ Ταξιδεύοντας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα