"Ψαρού": Casual ψαρομεζέδες που σπαρταράνε

Θαλασσινό μεζεδολόγημα –με πρωταγωνιστές κάθε λογής μικρόψαρα και πολλά ακόμη τσιμπητά ταιριάσματα του ούζου και του τσίπουρου– έχει κάνει την "Ψαρού" δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό.

Ψαρού © Λεωνίδας Τούμπανος

Θαλασσινό μεζεδολόγημα –με πρωταγωνιστές κάθε λογής μικρόψαρα και πολλά ακόμη τσιμπητά ταιριάσματα του ούζου και του τσίπουρου– έχει κάνει την "Ψαρού" δημοφιλή  καλοκαιρινό προορισμό. Έχοντας γράψει τη δική της ιωδιούχα ιστορία στο πάντα επιτυχημένο εστιατόριο στο Λαύριο, η δράση έχει μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια και στη Γλυφάδα, σε έναν παιχνιδιάρικό και hip χώρο. Μπουκαλάκια ούζου παραταγμένα στα ράφια, πολύχρωμα καδράκια και το καφασωτό μπαρ φέρνουν την αύρα μιας εναλλακτικής ψαροταβέρνας, που θα συναντούσαμε φωλιασμένη σε σοκάκι κάποιου νησιού του Αιγαίου.

Ψαρού
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νεανική διάθεση περισσεύει στα λευκά και γκρι τραπέζια όπου οι έξοχοι ψαρομεζέδες και τα πιο πειραγμένα θαλασσινά στιγμιότυπα δίνουν και παίρνουν. Ο δίσκος με τα αλίπαστα και τις αλοιφές φέρνει vibes τσιπουράδικου, ενώ τη γαλάζια σκυτάλη παίρνουν μικρόψαρα, όστρακα και πιο comfort εκδοχές με ζυμαρικά. Τη fun σπιρτάδα τους χαρίζουν τα φρέσκα μύδια teriyaki με sweet chili, ενώ από τα πιο δυνατά χαρτιά είναι το εξαιρετικά ενδιαφέρον γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο.

Ψαρού
© Λεωνίδας Τούμπανος

H γεμάτη νοστιμιά ταραμοσαλάτα αξίζει την προσοχή σας, όπως και η γλώσσα σε κανταΐφι με τζίντζερ, ανανά και γλυκόξινη σάλτσα, ένα πιάτο που φλερτάρει με την αντισυμβατικότητα και κερδίζει στα σημεία, γεμίζοντας τις αισθήσεις με ιώδιο και θαλασσινή δροσιά. Φυσικά, τι καλύτερο από το να συνοδεύσετε όλες αυτές τις θαλασσινές λιχουδιές με παραδοσιακό ούζο ή τσίπουρο μέσα από μια ποικιλία 50 και πλέον ετικετών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα