"Ark": Για την απόλυτη seaside εμπειρία

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Γλυφάδας συνεχίζει τη μακρά πορεία του στο πιο ειδυλλιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας, με μια ακόμα διάκριση στη φαρέτρα του, αυτήν τη φορά στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023.

ark

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Γλυφάδας συνεχίζει τη μακρά πορεία του στο πιο ειδυλλιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας, με μια ακόμα διάκριση στη φαρέτρα του, αυτήν τη φορά στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023. Εδώ ερχόμαστε όχι μόνο για τη θαλασσινή αύρα, αλλά και για να απολαύσουμε τις signature ελληνικές γεύσεις με την υπογραφή του executive σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και της ομάδας των chefs Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλου και Κωνσταντίνας Γκίνη. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το αρχοντικό σκηνικό του "Ark" μας ταξιδεύει στα μήκη του πελάγους, μέσα σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Αυτήν τη μοναδικής αισθητικής seaside εμπειρία συμπληρώνει ένα μενού βαθιάς ελληνικότητας, κεντημένης με σύγχρονες τεχνικές και εκλεκτή πρώτη ύλη.

ark

Οι ανθοί κολοκύθας, γεμιστοί με θαλασσινά και σάλτσα από σπινιάλο, η καβουροσαλάτα με αβοκάντο Χανίων και εσπεριδοειδή, αλλά και το φρέσκο ψάρι ημέρας με βλίτα και λαχανικά του μπαξέ στον ξυλόφουρνο είναι λίγες μόνο από τις γαλανόλευκες σπεσιαλιτέ στο καλοκαιρινό μενού. Σε πλήρη αρμονία, τις γεύσεις συνοδεύουν ευρηματικά κοκτέιλ με την υπογραφή του Κυριάκου Στεφανή. Ο φετινός κατάλογος χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες με διαφορετική "διάθεση" η καθεμία, εμπλουτισμένες με αρώματα Ελλάδας, μοντέρνες τεχνικές και πολύ μεράκι.

ark

Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα έχουν για γευστικό προπομπό τα περίφημα brunch του σαββατοκύριακου, που αναδεικνύουν τον πλούτο της τοπικής γεύσης, με "υπερόπλα" το ρολό στραπατσάδα σε πίτα από το Σάντσι, με τυρί, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι και αβοκάντο, τη χορτόπιτα "αλλιώς", δηλαδή την ανοιχτή µυζηθρόπιτα του γυναικείου συνεταιρισµού Κριτσάς µε αρωµατικά χόρτα του Μπαξεβάνη, αλλά και τις τραγανές τηγανίτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα